
Fără un efort mare şi mâncând pe săturate, dieta cu proteine te ajută să pierzi 4 kg în două săptămâni.
Puțin câte puțin, începi să pierzi în greutate și silueta ți se modelează armonios. Există câteva restricții, dar nu te vor lăsa flămândă, iar asta îți va crește entuziasmul și motivația. Mănânci, te saturi și mușchii hrăniți de proteine vor arde mai cu spor grăsimile.
Principiile dietei
Proteinele fac dieta eficientă, cu un excelent efect de drenaj și utilă contra celulitei. Dieta constă în consumul mare de proteine bune și are două faze, câte o săptămână pentru fiecare. Faza întâi, mai restrictivă, este importantă pentru că accelerează ritmul de slăbit, iar a doua e benefică pentru consolidarea rezultatelor. Dacă vrei să scapi de peste 4 kg, poți ține prima fază mai mult de o săptămână (nu se recomandă pentru a slăbi peste 6-7 kg).
În timpul dietei
Consumă proteine la fiecare masă: pește, pui, vită, fructe de mare, ouă, jambon fără grăsime sau lactate degresate. Uită de zahăr sau carbohidrați, aceste alimente sunt interzise mai ales în prima fază!
După dietă
Continuă să consumi proteine slabe asociate cu legume, adaugă puțin câte puțin pâine, paste, orez sau unt (mai mult decât în faza a doua), alegând variantele de alimente integrale. Poți începe să consumi chiar și dulciuri, în cantități mici și doar de câteva ori pe săptămână.
Meniu de bază
Mic dejun
- 1 ceai verde sau 1 cafea
- 1 ou sau 1 iaurt (alternativ)
- 2 felii de jambon fără grăsime
- 2 felii de pâine integrală (doar în faza a doua)
Gustare
- 1 măr
Prânz
- 250 g de pui fără piele sau peşte alb la abur/cuptor/grătar
- 1 cană cu legume verzi fierte, stropite cu puţin ulei
- 1 iaurt degresat
- 1 salată de crudităţi (doar în faza a doua)
- Gustare
- 1 măr sau sau 1 morcov crud
Cină
- 1 bol cu supă sau ciorbă fără cartofi, orez sau paste. În faza a doua, orez sau quinoa.
- 1 peşte la grătar sau 200 g pui
- 1 iaurt degresat sau lapte bătut
- 1 cană cu legume fierte
Articol preluat din ediția de mai 2014 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: Fotolia