Proteinele, prietenele siluetei

Proteinele, prietenele siluetei

Fără un efort mare şi mâncând pe săturate, dieta cu proteine te ajută să pierzi 4 kg în două săptămâni.

Puțin câte puțin, începi să pierzi în greutate și silueta ți se modelează armonios. Există câteva restricții, dar nu te vor lăsa flămândă, iar asta îți va crește entuziasmul și motivația. Mănânci, te saturi și mușchii hrăniți de proteine vor arde mai cu spor grăsimile.

Principiile dietei

Proteinele fac dieta eficientă, cu un excelent efect de drenaj și utilă contra celulitei. Dieta constă în consumul mare de proteine bune și are două faze, câte o săptămână pentru fiecare. Faza întâi, mai restrictivă, este importantă pentru că accelerează ritmul de slăbit, iar a doua e benefică pentru consolidarea rezultatelor. Dacă vrei să scapi de peste 4 kg, poți ține prima fază mai mult de o săptămână (nu se recomandă pentru a slăbi peste 6-7 kg).

În timpul dietei

Consumă proteine la fiecare masă: pește, pui, vită, fructe de mare, ouă, jambon fără grăsime sau lactate degresate. Uită de zahăr sau carbohidrați, aceste alimente sunt interzise mai ales în prima fază!

După dietă

Continuă să consumi proteine slabe asociate cu legume, adaugă puțin câte puțin pâine, paste, orez sau unt (mai mult decât în faza a doua), alegând variantele de alimente integrale. Poți începe să consumi chiar și dulciuri, în cantități mici și doar de câteva ori pe săptămână.

Meniu de bază

Mic dejun

  • 1 ceai verde sau 1 cafea
  • 1 ou sau 1 iaurt (alternativ)
  • 2 felii de jambon fără grăsime
  • 2 felii de pâine integrală (doar în faza a doua)

Gustare

  • 1 măr

Prânz

  • 250 g de pui fără piele sau peşte alb la abur/cuptor/grătar
  • 1 cană cu legume verzi  fierte, stropite cu puţin ulei
  • 1 iaurt degresat
  • 1 salată de crudităţi (doar în faza a doua)
  • Gustare
  •  1 măr sau sau 1 morcov crud

Cină

  • 1 bol cu supă sau ciorbă fără cartofi, orez sau paste. În faza a doua, orez sau quinoa.
  • 1 peşte la grătar sau 200 g pui
  • 1 iaurt degresat sau lapte bătut
  • 1 cană cu legume fierte

Articol preluat din ediția de mai 2014 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Fotolia

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Avatar photoDe Andreea Vasile | 23 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 23 decembrie 2025

La numai 28 de ani, Loredana Voicu este un exemplu că munca și ambiția te pot duce acolo unde nici nu ai visat. Acum face parte din echipa creatoarei de modă Sonia Trifan și intră în contact cu unii dintre cei mai mari actori și artiști ai României, precum și cu modele. A reușit să-și […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp