Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Răsfățul la putere

Răsfățul la putere

Spa înseamnă înainte de toate răsfățul trupului, un alint de care fiecare dintre noi ar trebui să se bucure cât de des poate, dar și relaxare, pe care o merităm cu prisosință.

Pentru fiecare dintre noi, vine un moment când conștientizăm că ne aflăm într-o rutină din care ne dorim să ieșim sau de care măcar să ne îndepărtăm. O soluție plăcută și relaxantă este să mergem la spa. Tratamentele de înfrumusețare și destindere sunt benefice sănătății, ne ajută să ne liniștim și să avem un somn odihnitor.

Delectare cu vin

Riserva aduce experiența spa la un nou nivel de rafinament. Vinoterapia, fiindcă ea este vedeta, stoarce secretele boabei de strugure în tratamente ce purifică, detoxifică, hrănesc pielea și previn îmbătrânirea. Masajul balinez, cel cu săculeți aromatici Luk Pra Kob, masajele în cuplu sau fabulosul masaj cu miere parfumată sunt doar câteva dintre terapiile pe care le poți încerca la Riserva Ramada Oradea. Ritualurile de hidroterapie includ băi cu lapte și cu nectar de struguri, pe care de care te poți bucura inclusiv în cuplu. Nici experiența jacuzzi nu trebuie ratată: cele 28 de jeturi de hidromasaj și aeromasaj relaxează musculatura, reduc efectele stresului, îmbunătățesc calitatea somnului și stimulează circulația sangvină.

Locul tămăduitor

Aflat la poalele Muntelui de sare Praid, complexul Danubius Health Spa Resort Sovata este locul în care relaxarea, starea de bine și frumusețea se împletesc strâns într-o invitație greu de refuzat. Oferta terapiilor este foarte bogată și cuprinde masaje, împachetări anticelulitice sau cu nămol terapeutic denumit balsamul negru, benefic în tratatea afecțiunilor genitale, reumatismale și dermatologice, băi revitalizante. Lasă-te cucerită de masajul royal, ce combină tehnicile masajului de relaxare (suedez) cu cel facial și al capului. Efectul benefic este sporit de aplicarea diferitelor uleiuri esențiale volatile, ce stimulează circulația și reduc tensiunile acumulate în corp.

Tinerețe fără bătrânețe

Situat la malul Mării Negre, centrul Ana Aslan Health Spa din Eforie Nord este o oază de liniște şi revitalizare pentru trup, minte şi spirit. Terapiile balneare tradiţionale cu apă sărată şi nămol sunt completate de proceduri inovatoare cu laser, ultrasunete sau ionizare. Acestora li se adaugă o paletă bogată de masaje, ritualuri corporale și faciale special create pentru răsfăț: masaj cu nămol, uleiuri aromatice, roci vulcanice, tratamente detoxifiante și antioxidante pentru întregul trup, hidroterapii și tratamente pe bază de ciocolată, cafeină, nămol sau alge marine. Pentru atenuarea diferitelor afecțiuni ale ochilor, sinuzite ori insomnii, încearcă Shiro Dara, un ritual revitalizant ce folosește tehnica ayurvedică a turnării unui firicel de ulei călduţ pe frunte în zona celui de-al treilea ochi, numit ochiul minţii. Nu în ultimul rând, după o evaluare medicală, vei putea aprecia binefacerile miraculosului Gerovital H3, tratament antiîmbătrânire descoperit de prof. dr. Ana Aslan.

Relaxare la malul mării

Uită de agitația orașului și evadează din stresul cotidian! Centrul Cocor Spa din Neptun te întâmpină cu peste 60 de tratamente naturale și terapeutice, terapii de relaxare, întreținere și înfrumusețare, o atmosferă caldă și intimă, terapii cu apă, dușuri emoționale (terapia este extrem de reconfortantă și are la bază alternanța jeturilor de apă rece și caldă), mâini magice și uleiuri miraculoase. Răsfață-te cu ciocolată într-un tratament bogat în elemente prețioase care hidratează trupul și dezmorțește endorfinele sau cu masajul cu bețe de bambus, care reduce tensiunea musculară, arterială și psihică, stimulează simțurile, reactivează circulația și remodelează silueta.

Recreere în mijlocul orașului

Pentru acelea dintre voi care doresc să-și regăsească echilibrul, dar și să-și încarce bateriile, există Eden Spa, locul perfect pentru a-ți recăpăta starea de bine și vitalitatea. Pentru relaxarea spatelui, lasă-te răsfățată prin terapia mâinilor iubitoare, cunoscută sub numele de Lomi Lomi Kahuna. O altă terapie este cu miere. Indiferent de vârstă sau sezon, împachetările cu miere de Manuka hrănesc și regenerează pielea. Oferta de tratamente include exfolieri cu flori de lavandă, fructe exotice și struguri, împachetări corporale cu ciocolată, reflexoterapie și detoxificare, împachetări cu ghimbir și wasabi, două plante exotice recunoscute pentru proprietățile detoxifiante și revigorante ale întregului corp. Tot aici, viitoarele mămici găsesc un pachet de terapii ce le vor ajuta să scape de edemele de la picioare și mâini și de durerile de spate.

Raiul balinez

Bali Spa Cornu te așteaptă pentru a-ți răsfăța simțurile cu renumitele masaje și ritualuri balineze, o combinație între presopunctură și manipulări musculare ale întregului trup. Încearcă masajele faciale cu uleiuri prețioase aduse din îndepărtata Indonezie, reflexoterapia, sauna, jacuzzi, fitnessul, piscina. Executat de personal nativ din Indonezia, ritualul balinez tradițional de relaxare durează 120 de minute și constă într-un răsfăț din care vă divulgăm trei pași: masajul corpului cu ulei tradițional, aplicarea unui scrub de cocos și scorțișoară, apoi a unei măști corporale cu ingrediente indoneziene.

Experiență la superlativ

La ieșirea din orașul Târgu Mureș spre Sighișoara, te așteaptă Aqua Day Spa, cel mai mare centru spa&wellness din România. Fie că alegi piscina, jacuzzi, tepidarium, sauna cu aer uscat ori hamamul, baia cu aburi, aromaterapia sau cromoterapia, efortul fizic și oboseala se vor duce ca prin farmec. Adaugă un masaj cu uleiuri aromatice, muzică de relaxare
și-ți vei aminti că la vita e bella.

Articol preluat din ediția de ianuarie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns