Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Reconstrucția mamară, gratuită!

Reconstrucția mamară, gratuită!

cancer de san

Știai că reconstrucția mamară după operația de mastectomie este GRATUITĂ, fiind decontată 100% prin casa de asigurări de sănătate?

Din păcate, multe femei înca nu știu asta și suferă în tăcere pentru că se simt mutilate în urma unei operații care le-a salvat viața, dar le-a știrbit feminitatea.
Femeile care au învins cancerul la sân au dreptul la reconstrucție mamară gratuită și pot beneficia de ea în cadrul Programului Național de Reconstrucție Mamară, prin care intervenția este subvenționată 100% prin casa de asigurări. În România se fac în jur de 8000 de mastectomii pe an, dar mai puțin de 1% din paciente beneficiază de reconstrucție mamară, în primul rând din lipsa informării. Impactul emoțional al pierderii unui sân este imens, iar femeile care au trecut prin această traumă își pot recăpăta viața și încrederea în urma unei astfel de intervenții de reconstrucție. Sunt 19 spitale în țară unde se desfășoară programul, din care 9 în București. Detalii se găsesc pe www.estioinvingatoare.ro.

Aceasta este o informație prețioasă pentru toate femeile, merită să îi dai SHARE!

Text: Andreea Cohuț

Foto: Thinkstock by Getty Images

Comments

comments

Lasă un răspuns