Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Reguli de dieta bizare, dar extrem de eficiente

Reguli de dieta bizare, dar extrem de eficiente

Când vine vorba de pierderea în greutate, principiul după care trebuie să te ghidezi este acela că fiecare calorie contează. Am o listă cu reguli de dietă bizare, dar extrem de eficiente care te vor ajuta să ai o siluetă frumoasă fără prea mult stres.

Desert la micul dejun. Evident că este foarte important despre ce desert vorbim, dar dacă faci parte ditre cei care iubesc dulciurile, vrei să slăbeşti şi nu mănânci dimineaţa am o soluţie perfectă: dulce la micul dejun. Cu o condiţie! Dulcele trebuie să urmeze după ceva care conţine proteine. Adică o bucată de carne slabă sau un ou sau iaurt cu cereale integrale. Apoi poţi manca o brioşă, un produs de patiserie dulce, o prăjitură cu cremă. Trucul este să muţi satisfacerea poftei de dulce, la masa de dimineaţă.

Taie în bucăţele mici, foarte mici, totul din farfurie. Pare un fleac, dar nu este. Un studiu a constatat că poţi reduce cu până la 20 la sută cantitatea de alimente consumate dacă vei avea o farfurie plină cu… bucăţele mici. Vei mânca mai încet, vei mesteca mai bine şi mai puţină mâncare.

Ceva care să stimuleze metabolismul la 10 dimineaţa şi la 4 după-amiază. Ideea este că metabolismul are nevoie din când în când de un impuls pentru a stimula procesele metabolice şi arderile. O cafea, un ceai verde, ceva picant (foarte picat), sau o sursă de proteine sănătoase, ori un pahar mare cu apă. Toate acestea sunt soluţii care vor stimula metabolismul şi vor încuraja arderile. Esenţiale sunt însă orele!

Bea apă caldă. Un pahar de apă rece ca gheaţa poate fi mai revigorant, dar dacă vrei să slăbeşti, atunci bea apă caldă. Cercetările recente au descoperit ca un pahar de apă caldă înainte de masă te poate ajuta să te simţi plină mai repede, deci vei manca mai puţin.

Mănâncă mai mult! La asta nu te aşteptai, nu? Iată detaliile. Cinci sau şase mese pe zi sunt mai eficinete decat trei foarte bogate cu multă mancare. E posibil ca împărţind în şsea mese cantitatea d emancare conumată în trei mese, să slăbeşti! Pune-ţi porţii mari şi foarte mari de legume verzi: fasole vedre, broccoli, spanac, salata, dovlecei. Au foarte puţine calorii şi multe fibre, minerale şi vitamine. Înlocuieşte fiecare linguriţă cu zahăr cu două de miere. Deci, poţi manca mai mult, dar vei slabi!

Comments

comments

Lasă un răspuns