Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Relaxare la minut

Relaxare la minut

Exista tehnici de terapie prin atingere (chiropractica, reflaxologia, shiatsu, acupresura) mai putin cunoscute la noi, dar deloc complicate, care combat diversele simptome ale stresului si oboselii.

Durerea de cap

E deja un cliseu al clipurilor publicitare pentru medicamente analgezice: femeia incruntata si crispata de durere, care-si maseaza tamplele si arcadele. Orice om, in mod instinctiv, isi duce mainile acolo unde e sursa durerii si natura e capabila sa te indemne sa faci exact acele miscari autovindecatoare.

  • Cum scapi de ea? Pentru ca manevra de masaj clasic sa fie si mai eficienta, apasa tamplele cu moderatie si descrie cu degetele miscari lente, circulare.

Migrena

Citeste cum poti sa scapi de dureri masandu-ti… lobul urechii.

Sa aiba femurul vreo legatura cu infernala migrena ce te asasineaza cateodata? Paradoxal, dar asa e – conform principiilor de masaj shiatsu.

  • Cum scapi de ea? Preseaza puternic cu palmele zona externa a coapselor, de la sold pana la genunchi.

Mahmureala

  • Cum scapi de ea? Indreapta-ti atentia de zona carnoasa dintre degetul gros si index; apuca ferm intre degetele celeilalte maini si strange ritmic ca si cand ai pompa. Se actioneaza astfel asupra intestinelor, care se mobilizeaza mai temeinic pentru a elimina alcoolul din corp.

 

Tensiunea

Nu mai e nevoie sa repetam ceea ce deja recunosti: porti in spinare povara specifica vietii moderne.

  • Cum scapi de ea?
Nu poti sa dormi?
Pune-ti o mana pe stern si cealalta ceva mai jos de talie si misca-le circular in sensuri opuse. Asta va determina creierul sa-si distraga atentia de la alte framantari.

Concentreaza-te pe zonele unde ajungi cu mana si le poti atinge. Maseaza cat poti de tare muschiul dintre gat si umeri, si in stanga, si in dreapta – acolo se aduna greutatile, zi de zi… Apoi, cu mainile la spate, preseaza fiecare vertebra cu varfurile degetelor, pana sub nivelul taliei.

Anxietate

Cand ti se strange stomacul la cel mai mic semnal si tresari din orice, e momentul sa iei o pauza.

  • Cum scapi de ea? Incearca o manevra preluata din tehnica de integrare somato-respiratorie. Pune mainile pe corp, suprapuse, stanga peste dreapta. Mai intai peste inima, apoi peste cutia toracica si apoi peste ombilic. Urmareste care zona iti aduce pace si liniste, si odihneste mainile mai mult acolo. In acest timp, respira lent si calm, inspirand pe nas si expirand pe gura, simtind practic respiratia in palme.

Emotiile

Se zice ca iti tii inima in palma; in fine, nu chiar in palma, dar de-a lungul bratelor – cel putin asa e credinta perpetuata de shiatsu: meridianul inimii trece de-a lungul bratelor.

  • Cum scapi de ele? Echilibreaza-ti starile emotionale masand si strangand in palme muschii mainii, de la umeri pana la degete.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns