Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Remedii naturiste pentru alergii de toamna

Remedii naturiste pentru alergii de toamna

 

Nu doar primăvara este sezonul alergiilor. Multe din episoadele alergice se consuma toamna cauzele fiind multiple. În primul rând schimbărie de temperatură, iar pe de altă, mediului înconjurător care este plin de factori alergeni. Iată cele mai simple remedii naturiste pentru alergiile de toamnă.

Spălăturile nazale cu apa de mare. Ceea ce trebuie făcut este să cureţi şi să elimini impurităţile depozitate în mucoasa nazală şi în sinusuri. Pentru a obţine propria soluţie ai nevoie de: 1 litru de apa fiartă şi răcită, 2-3 linguri de sare de mare (neiodata) şi 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. Trage apa de mare într-o siringă de 10 ml si împinge lichidul într-o nară, deasupra chiuvetei. Poţi repeta operaţiunea. evident tratamentul se aplica ambelor nări.

Inhalaţiile cu aburi. Acest tratament este util şi pentru nasul înfundat, dare este o bună soluţie care previne şi combate alergiile de toamnă. Pune apă la fiert. Când aproape clocoteşte adauga ulei esenţial de eucalipt, ulei esenţial de rozmarin, ulei esenţial de mirt şi ulei esenţial din arbore de ceai. Sunt suficiente 2-3 picaturi din fiecare pentru doi litri de apă. Uleiurile le găseşti în magazinele naturiste. Stai deasupra vasului şi inhalează aburii între 5 şi 10 minute. Repetă operaţiunea în zilele când simptomele alergiei sunt foarte persistente de până la trei ori pe zi.

Probioticele. Aceste bacterii joacă un rol important în menţinerea sistemului imunitar la un nivel superior. pentru alergii cele mai eficiente sunt Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium lactis şi Acidophilus. Le găseşti în iaurtul integral natural şi în zeama de varză.

Mierea. Este un panaceu universal în combaterea şi tratarea alergiilor, funcţionând ca un vaccin natural extrem de eficient. soluţuia este consuml constant de miere produsă local, deoarece mierea imunizează organismul faţă d efactorii alergeni din regiune.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns