Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Remediu traditional pentru astm, bronsita si tuse

Remediu traditional pentru astm, bronsita si tuse

Rețeta acestui remediu tradițional pentru astm, bronșită și tuse este foarte veche, dar eficiența ei a rămas certă. Se poate spune că este cel mai eficient sirop de tuse, fără contraindicații, fără efecte secundare, fără alergii, fără dependență.

Acest remediu tradițional pentru astm, bronșită și tuse funcționează perfect de fiecare dată. Este eficienet și pentru tusea rebelă, pentru tusea fumătorului și este un remediu util și în afecțiunile mai grave. Practic te poate ajuta să tratezi sau să ameliorezi orice problemă pulmonară.

Cine l-a încercat o singură dată știe cât este de valoros acest remediu tradițional pentru astm, bronșită și tuse. Cum se face?

Ingrediente:

½ kilogram de ceapă roșie (cel mai bine luată din piață de la țărani)
½ kilogram de zahăr brun
Două lămâi mici
1,5 litri de apă plată
Șapte linguri de miere

Mod de preparare:

Pune zahărul într-o tigaie mare și adaugă o cana de apă. Ține pe foc până clocotește și se formează un sirop gros (circa 2-4 minute). Adună spuma formată și arunc-o. Anterior curăță și taie ceapa peștișori. Când siropul este legat pune ceapa și ține totul pe foc pentru câteva minte. Adaugă restul de apă și fierbe amestecul pe foc mediu, până când apa se reduce cu o treime. Lasă-l să se răcească bine.

Stoarce sucul lămâilor și pune sucul de lămâie în miere. Amestecă bine. Când sosul de ceapă s-a răcit cât să fie ușor călduț, adaugă mierea amestecată cu suc de lămâie și se amestecă bine. Acoperă și lasă să stea peste noapte într-o cameră răcoroasă sau la frigider peste noapte. Dimineata strecoară siropul printr-un tifon si stoarce bine ceea ce rămâne adunat în pentru ca tot sucul din ceapă să iasă.

Siropul se păstrează la frigider într-o sticlă care se poate închide bine.

Cum se administrează:

Se ia o lingura înainte de fiecare masă. Tratamentul trebuie urmat cel puțin 10 zile, pentru ca plămânii să se curețe bine. Pentru copiii doza este de o linguriță înainte de fiecare masa, tot 10 zile.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns