Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Respiratia urat mirositoare. Cum scapi de aceasta problema neplacuta

Respiratia urat mirositoare. Cum scapi de aceasta problema neplacuta

Cum scapi rapid de respiratia urat mirositoare? – Respiraţia urât mirositoare te poate pune în foarte multe ipostaze jenante şi tocmai de aceea avem un set de soluţii care te vor ajuta să elimini această.

Curăţarea gurii

Curăţă cavitatea bucală în mare detaliu şi nu uita să te speli inclusiv pe limbă şi pe zona dintre limbă şi dinţi. Acest lucru nu te va ajuta doar să ai o gură mai sănătoasă, ci va elimina particulele de mâncare ce duc la o respiraţie urât mirositoare. Bacteriile şi resturile de mâncare sunt sursele principale ale mirosului urât. Limba ta este un fel de covor umed unde se pot ascunde multe resturi mirositoare. Când te speli pe dinţi, foloseşte periuţa sau marginea unei linguri pentru a ”raşcheta” suprafaţa limbii. În plus, află că limba trebuie curăţată chiar şi în zona amigdalelor.

Foloseşte aţă dentară de fiecare dată când te speli pe dinţi. La început, gingiile îţi vor sângera pe măsură ce scoţi bucăţi de mâncare dintre dinţi şi de pe gingii. Dar, dacă ai curaj, miroase aţa dentară imediat după ce ai folosit-o. Ai văzut de unde vine mirosul neplăcut?

Hidratarea este importanta ca sa scapi de respiratia urat mirositoare

Poate sună ciudat pentru tine, dar şi gura are nevoie de hidratare deoarece o gură uscată miroase urât. Ştii de ce gura ta miroase urât de dimineaţă? Deoarece ea produce mai puţină salivă în timp ce dormi. Saliva este inamicul respiraţiei urât mirositoare nu numai datorită faptului că spală bacteriile şi particulele de mâncare, dar are şi proprietăţi anti-septice şi enzime care omoară bacteriile.

Guma de mestecat

Este bună deoarece stimulează producţia de salivă. În schimb, bomboanele mentolate nu oferă acelaşi avantaj. Consumul de apă este şi el bun deoarece spală gura. Când bei apă, încearcă să plimbi lichidul prin gură înainte de a-l înghiţi. Dacă iei medicamente, ele pot duce la uscarea prematură a gurii.

Unele gume de mestecat te vor ajuta în lupta cu respiraţia urât mirositoare mai mult decât altele. Guma de mestecat cu aromă de scorţişoară pare să fie foarte eficientă în reducerea numărului de bacterii din gură. Caută guma îndulcită cu xylitol, un înlocuitor natural pentru zahăr, mai sănătos şi mai capabil să distrugă bacteriile din cavitatea bucală.

Mănâncă banane

N-are sens să mai menţionăm că trebuie să stai departe de ceapă, usturoi, brânză sau cafea dacă vrei o respiraţie frumos mirositoare. Ştiai că dacă ţii un regim cu consum redus de carbohidraţi,  poţi avea ”repiraţie de cetonă”? Pe scurt, atunci când organismul tău sparge grăsimi în loc de cardohidraţi pentru energie, se crează cetonele, parte din ele fiind eliberate la tine în gură. Din păcate, ele miros urât. Ia în considerare consumul moderat de carbohidraţi, mâncând mere sau banane.

Vitamina C te ajuta sa scapi de respiratia urat mirositoare

Mai mult, fructele bogate în vitamina C te vor ajuta să lupţi împotriva bacteriilor din gura ta, o cauză a respiraţiei urât mirositoare.

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pexels.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns