Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Sănătatea – o prioritate. Cum a revoluționat internetul comunicarea noastră cu doctorii

Sănătatea – o prioritate. Cum a revoluționat internetul comunicarea noastră cu doctorii

Astăzi, în calitate de pacienți, avem mai mult control asupra sănătății noastre decât înainte de epoca internetului. Și asta datorită faptului că avem acces nelimitat la informație; despre boli, tratamente revoluționare, evoluția studiilor clinice, povești ale altor pacienți sau chiar la informații despre evoluția stării noastre de sănătate.

Accesul la informație nu înseamnă că ar trebui să o folosim ca să ne punem singuri diagnostice tragice (6 ani de medicină, rezidențiat și experiență nu pot fi întrecute de un spirit foarte curios care se înțelege bine cu Google), ci că tratamentele și procedurile medicale pot părea mai simple atunci atunci când poți afla totul despre ele și poți înlătura misterul care te învăluie după ce-ți sunt „citite“ analizele sau după ce ai ratat jumătate din explicațiile doctorului care te-a consultat.  

Mai mult, putem să avem control și asupra consultațiilor și rezultatelor. Un cont pe o platformă online a unei clinici medicale precum aceasta îți permite să creezi, simplu și practic, un istoric medical pentru toți membrii familiei tale; de regulă, în stilul convențional, istoricul medical al unei persoane ocupă fișe mici în sutele de sertare înghesuite în cabinetul unui medic de familie, împiedicând luarea unor decizii în anumite situații de criză (când ai avea nevoie să scanezi prin rezultatele unor analize sau observații pe o anumită perioadă de timp). Ce beneficii poți avea ca utilizator al unei platforme medicale online?

  • îți permite programarea și anularea de consultații
  • poți vedea rezultatele investigațiilor
  • ai acces la lista medicamentelor prescrise și la observațiile pe care medicul le face ca urmare a investigațiilor realizate
  • poți verifica gama de servicii disponibile prin cardul tău de abonat

O bună organizare a informațiilor care țin de sănătatea noastră ne ajută să avem mereu pregătite întrebările potrivite pentru doctorul specialist, să știm care sunt sursele de încredere unde găsim explicați termeni medicali sau detalii despre medicamente și indicații.

Tot mai multe companii, în vederea reținerii angajaților, oferă abonamente la clinici medicale care au optimizate aceste platforme dedicate pacientului. E o cultură bună, care ne reamintește că noi avem controlul deplin asupra corpului nostru și a sănătății familiei noastre. E plăcut să ai siguranța că platformele online și specialiștii noului val sunt pregătiți să-ți răspundă la toate întrebările și să-ți liniștească temerile.

Un studiu publicat în jurnalul Health Services Research susține că pacienții care primesc atenția și respectul cuvenite din partea doctorilor și a clinicii unde se tratează sunt mult mai preocupați de starea lor de sănătate. Activarea aceasta este importantă pentru că poate produce conștientizarea faptului că dacă ne preocupăm de sănătatea noastră, ne putem îmbunătăți considerabil calitatea vieții.

Așa cum spunea Hannah Green, „sănătatea nu este, pur și simplu, lipsa de boală“; noi am adăuga că sănătatea este, mai degrabă, corpul, mintea, spiritul și perspectiva unui om. Așa că nu uita să o pui pe primul loc!

Sursă foto: Shutterstock.com

Comments

comments

Lasă un răspuns