Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Sare din Himalaya

Sare din Himalaya

Dupa cum sugereaza chiar denumirea sarea din Himalaya este obtinute din mine de sare cristalizata natural de la poalele muntilor Himalaya. Culoarea pe care o are sarea din Himalaya variaza de la alb la rosu intens in functie de minerale din compozitia acesteia si de concentratia acestora.

Sarea din Himalaya este mult mai bogata in minerale decat sarea obisnuita. Contine un amestec de 84 de minerale incluzand fier, magneziu, calciu si potasiu, din cele 92 minerale de care are nevoie organismul pentru a functiona normal, iar proportia acestora este perfecta adaptata la nevoile metabolismului uman. Sarea din Himalaya este considerata ca fiind cea mai pura forma de sare de pe Pamant, fiind necontaminata si nepoluata, complet lipsita de metale grele, elemente radioactive, aditivi sau chimicale.

Iata doar cateva din beneficiile pe care le aduc organismului cristalele de sare din Himalaya

1.  Mentine un nivel optim de apa in organism, esential pentru buna functionare a proceselor metabolice si pentru activitatea mai multor organe.
2.  Proportia mineralelor contribuie la mentinerea unui pH optim la nivel celular si in special in celulele de la nivelul creierului.
3.  Un pH normal previne procesele de imbatranire, permitand celulelor sa ramana active pentru perioade lungi de timp.
4.  Cristalele de sare din Himalaya intervin activ in procesul de digestie si faciliteaza, de asemenea, o mai buna absorbtie a nutrientilor in intestin.

5.  Aceasta sare contribuie eficient la schimburile de substante la nivel celular.
6.  Imbunatateste functiile sistemului respirator si regleaza tensiunea arteriala.
7.  Contine calciu, care este foarte bine absorbit la nivelul oaselor si previne aparitia calculilor biliari si renali.
8. Mineralele din cristalele de sare din Himalaya previn crample musculare, mentin un nivelul optim al zaharului in sange si imbunatateste starea de sanatate a sistemului vascular.

Afla si cum iti mentin minerale frumusetea.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns