Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Semne ca esti sanatoasa

Semne ca esti sanatoasa

Iata care sunt principale semne ca esti sanatoasa. De cele mai multe ori nu le luam in seama si nu punem pret pe cat de importante sunt semnele ca esti santoasa. Modificari si variatii ale acestor semne indica ca ceva nu este in regula.

Cel mai important dintre semnele ca esti sanatoasa este o greutatea stabila timp indelungat in limite normale, indiferent de stilul in care mananci, in conditiile in care eviti abuzurile si excesele. Variatiile de greutate, in intervale scurte de timp, fie ca vorbim despre acumulari de kilograme, fie despre pierderi de greutate sunt suspecte.

Greutate constanta inseamna variatii in limita a doua-trei kilograme, in ultimul an de zile. Variatiile dincolo de aceste limite indica probleme metabolice si boli de nutritie.

Unghiile santoase, intregi, care nu se exfoliaza, de culoare roz, tari si elastice sunt unul din semnele importante care arata ca esti sanatoasa. Unghiile casante, mate sau cu pete sunt semnul unor dezechilibre minerale care au mereu cauze organice sau boli pe care ar trebui sa le depistezi.

Urina limpede si nevoia de a merge la baie de trei-patru ori pe zi. Asta indica ca te hidratezi bine, ca nu ai probleme renale si ca exista un echilibru fericit intre mineralele importante pentru un metabolism sanatos al lichidelor.

Scaun in fiecare zi este un semn ca sistemul digestiv lucreaza normal si bine si este un semn de sanatate. Asta indica ca esti capabila sa elimini toxine si ca ficatul merge bine. Daca suferi de constipatie, daca apare sange in scaun, atunci este posibil sa fie o problema si o vizita la medic este necesara.

Parul sanatos indica un organism bine vitaminizat si un bun control al stresului sau cel putin capacitatea organismului de a face fata, cu succes, la stres. In plus este un indiciu ca dieta este sanatoasa, pentru ca un par sanatos indica un aport bun de minerale.

Daca ranile superficiale se vindeca repede, ai inca un semn ca esti sanatosa. Este un indiciu ca nivelul glicemiei este normal si ca nu exista nici un fel de probleme legate de principalele constante ale sangelui.

Un alt semn de sanatate este o menstruatie regulata. Aceasta indica, in primul rand, ca o serie de hormoni sunt in limite normale, dar este si un semn de sanatate sanatatea al aparatului reproducator feminin. Menstruatiile dureroase, sangerarile abundente, un ritm al menstruatiei neregulat sunt indicii ca ceva nu merge cum trebuie si o vizita la medic este indicata.

Un somn bun este un alt indiciu care ar trebui sa-ti confirme ca esti santoas. Daca marea majoritate a noptilor tale sunt insotite de un somn sanatos, neintrerupt de iesiri la baie, transpiratii fara motiv, treziri repetate si daca dimineata de trezesti odihnit, atunci esti ai inca un semn ca esti santoasa.

Alterarea acestor indicatori pe perioade scurte de timp, motivate de excese sau situatii speciale, nu trebuie sa te alarmeze, dar daca problemele revin, atunci sfatul medicului este necesar.

Citeste si afla care sunt cei
sapte pasi spre sanatate

 

Comments

comments

Lasă un răspuns