Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Semnele alergiilor alimentare

Semnele alergiilor alimentare

Unele alergii alimentare sunt ascunse si ani de zile poti suferi fara sa stii ca o ai. Iata care sunt cele mai intalnite semne ale alergiilor alimente si cateva din simptome si care este cauza din spatele fiecareia.

Lactatele, drojdia, cerealele, nucile (caju si migdalele) sunt cei mai frecventi alergeni alimentari. In lipsa enzimelor necesare digerarii lor, organismul face eforturi si, astfel, digestia e greoaie.

Migrene – au fost asociate cu factorii genetici, dar si cu schimbarile de natura hormonala. Totusi, sunt studii care arata ca migrenele pot fi expresia dureroasa a unei alergii la lactate sau la cereale cu gluten (grau, secara, orz). Starea de oboseala ce vine la pachet cu migrena este adeseori sursa excesului de cafea, care, consumata in exces, agraveaza starea de disconfort.

Balonare – coroborata cu somnolenta sau chiar cu urticarie si respiratie greoaie ori nas infundat, balonarea este unul din semnele nestiute ale alergiei alimentare la produsele ce contin gluten. Si fluctuatiile de greutate pot fi un semn al alergiei la gluten. Cand nu stii de ce te simti rau, ia in considerare si un test pentru depistarea alergenilor la care esti sensibila.

Constipatie/diaree – episoadele alternative de constipatie si diaree, insotite de dureri abdominale puternice, sunt simptomele clasice ale sindromului colonului iritabil. Dar si alergiile alimentare (desigur, daca nu intra in discutie o afectiune tiroidiana) dau asemenea probleme digestive. In vacanta, cand regimul alimentar este diferit, vei simti in mod sigur diferentele si starea ta se imbunatateste.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns