Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Semnele intoxicatiei alimentare

Semnele intoxicatiei alimentare

Intoxicatia alimentara e o problema serioasa, provocata de mancare alterata sau gatita necorespunzator, precum si de alimente nesigure pentru consumul uman.

Adesea, simptomele nu apar imediat. Dar, la cateva ore dupa masa, bacteriile rele incep sa-si faca de cap. Infectiile au urmatoarele manifestari:

Greata sau voma

•   Organismul are tendinta naturala de a elimina tot ce nu-i prieste. Prin urmare, senzatia de greata e un semn bun. E chiar indicat sa provoci voma.
Ce sa faci: in primul rand, se recomanda repaosul alimentar. Si, ca sa te pui repede pe picioare, carbunele medicinal si ceaiurile antiemetice.

Colicile biliare

•   Sunt primul semn care indica nereguli de natura gastrointestinala. Adesea, durerile sunt insotite de frisoane si febra.
Ce sa faci: compresele calde cu infuzii de plante aplicate pe zona abdomenului, precum si ceaiuri caldute de menta sau musetel.

Diareea

•   Cand sistemul digestiv sufera, scaunele subtiri sunt semnalul de alarma de luat in seama. Una din consecintele neplacute este deshidratarea.
Ce sa faci: bea multa apa plata si incearca o combinatie folosita cu succes in multe probleme de natura gastrointestinala – banane, orez, mar copt si paine prajita.

Eruptii pe piele

•   Sunt umflaturi care provoaca mancarimi si apar mai ales la copiii mici, care omit sa se spele pe maini inainte de masa.
Ce sa faci: comprese cu infuzii de plante aplicate pe zonele afectate, urmate de aplicari locale cu crema emolienta si hidratanta.

Comments

comments

Lasă un răspuns