Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Sfaturi pentru o respiratie proaspata

Sfaturi pentru o respiratie proaspata

Ne-am gândit că o listă cu alimente care îşi asigură o respiraţie proaspătă este utila si necesară. Există câţiva paşi pentru evitarea unei respiraţii neplăcute pe care oricine poate să le urmeze, cea mai importantă fiind menţinerea unei igiene orale corespunzătoare.

Dar sunt şi anumite condiţii medicale care cauzează respiraţia urât mirositoare (halitoza), precum infecţia orală şi xerostomia (gura uscată).


Apa.
Hidratarea adecvată poate fi tot ce trebuie pentru o respiraţie frumos mirositoare. Pentru că apa umezeşte gura şi gâtul, curăţă bacteriile şi particulele de mâncare cauzatoare de mirosuri.

Merele. Gura generează mai multă salivă datorită mâncărurilor crocante şi bogate în fibre. Potrivit CNN, saliva este bogată în oxigen, un duşman natural al bacteriilor cauzatoare de mirosuri care se află în gură. Merele în particular ajută la eliminarea plăcii bacteriene şi a particulelor dintre dinţi.

  • Secretele de infrumusetare ale starurilor

Guma de mestecat. Nu este niciun secret. Guma este cel mai la îndemână produs la care apelăm ca să eliminăm un gust neplăcut. Stimulează producerea salivei şi elimină şi particulele rămase între dinţi. Alegerea cea mai bună – guma fără zahăr, întrucât conţine xilitol, care protejează dinţii de cavităţi, spune Jamieson-Petonic.

Produse bogate în vitamina C.
Printre numeroasele beneficii ale vitaminei C se numără şi oprirea creşterii bacteriei şi neutralizarea mirosurilor care provin de la mâncăruri ca usturoiul sau ceapa.

  • Ce beneficii iti aduce ghimbirul

Iaurtul grecesc. Această gustare sănătoasă scade nivelul de hidrogen sulfurat din gură, un rest de la bacteriile anaerobe (capabile să trăiască într-un mediu lipsit de oxigen). Este recomandat iaurtul cu puţin zahăr, de preferat un iaurt grecesc fără grăsime.

Pâinea din făină integrală.
Probabil surprinzător, o dietă cu un nivel cât mai scăzut de carbohidraţi poate avea ca rezultat o respiraţie deloc impresionantă. Explicaţia este că atunci când corpul tău nu are mulţi carbohidraţi, va arde grăsimi, un proces care produce compuşi numiţi ketone. Ketonele sunt eliminate din corp prin transpiraţie, urină şi uneori şi prin respiraţie. Dacă aceste ketone cauzatoare de mirosuri dispar din corp, consumul de carbohidraţi sănătoşi, precum pâinea din făină integrală în locul celei albe, poate îmbunătăţi respiraţia.

  • Alimente care te incalzesc

Scorţişoara. Mai mult decât un condiment pentru prăjituri sau vin fiert, scorţişoara ajută la împrospătarea respiraţiei. Mai multe cercetări au arătat că uleiul esenţial de scorţişoară omoară bacteriile care provoacă mirosuri.

Ceaiul verde. Flavonoizii, antioxidanţii care se găsesc în legume şi în ceaiul verde, au şi capacitatea de a împiedica bacteriile să se lipsească de dinţi.

Comments

comments

Lasă un răspuns