Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Slăbește prin dieta cu sare amară! Află cum funcționează

Slăbește prin dieta cu sare amară! Află cum funcționează

dieta cu sare amara

Nenumărate femei sunt nemulțumite de aspectul lor fizic, iar principala problemă este legată de kilogramele în plus. Multe dintre acestea recurg la fel de fel de diete, însă – de cele mai multe ori – rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor.

Un regim de viață echilibrat, din care sportul este nelipsit, ar trebui să fie de ajuns pentru a abține silueta perfectă. Însă, în teorie, totul pare destul de simplu. Mai greu este când trebuie să se treacă și la fapte.

Dacă te numeri printre cele care vor să scape de kilogramele în plus, dar nu reușesc, ar trebui să iei în considerare dieta cu sare amară. Se știe că aceasta este benefică pentru ameliorarea durerilor musculare, însă ea ajută și la pierderea în greutate. Așadar, iată mai multe detalii despre aceasta!

Ce este sarea amară

Cunoscută și ca sare Epsom, sarea amară este denumirea unui compus mineral anorganic, numit sulfat de magneziu (10% magneziu, 13% sulf). Descoperită în Anglia, sarea Epsom este folosită încă din anii 1900 pentru pierderea în greutate, tratarea bolilor de piele, ori pentru problemele digestive. De asemenea, ea este folosită și în scop casnic, fiind utilizată pentru fertilizarea gazonului.

Magneziul, un prim element al compusului mineral, reglează peste 325 de enzime din corpul nostru, contribuind astfel la o bună funcționare a celulelor. De asemenea, ajută la îmbunătățirea sănătății sistemului nostru muscular, a sistemului nervos și cel cardiovascular. Cel de-al doilea element, sulful, contribuie la eliminarea toxinelor din celule, stimulează viteza de absorbție a nutrienților, fiind benefic și pentru creșterea producției de colagen.

Așadar, sarea amară este un produs care nu ar trebui să lipsească din casa ta.

Totul despre dieta cu sare amară

Detoxifierea cu sarea amară este benefică pentru sănătate, acest element natural fiind utilizat ca un laxativ.

Dieta cu sarea Epsom se ține doar două zile și nu este complicată. Mai exact, dizolvă patru linguri de sare amară în 700 de ml de apă, iar amestecul obținut consumă-l în cele două zile de dietă.

În prima zi, bea circa 200 de mil din soluţia făcută, în jurul orei 18. La ora 20, trebuie să consumi aceeași cantitate. După două ore, bea un amestec format din sucul unui grepfrut mare şi 125 de ml de ulei de măsline. Ideal este ca apoi să încerci să dormi, în poziția orizontală.

În cea de-a doua zi, imediat după ce te-ai trezit, consumă 200 de ml din amestecul realizat în ziua precedentă. Două ore mai târziu, bea cantitatea rămasă în sticlă, iar după două ore consumă un suc natural din fructe. Apoi, încearcă să mănânci alimente ușoare. În această zi trebuie să te relaxezi și să nu depui prea mult efort fizic.

Băile cu sare Epsom

De asemenea, băile cu sare amară sunt benefice organismului. Adaugă o lingură de sare Epsom în apa în care te speli și crește treptat cantitatea de sare, până ajungi la două căni. Când se dizolvă în apă, cristalele de sare creează un câmp electric static și unificat care ajută la detoxifierea celulelor grase și duce la o pierdere semnificativă în greutate.

De reținut: Nu urma această dietă dacă ești însărcinată, ai hipertensiune arterială, diabet zaharat, ori suferi de boli de inimă sau boli de rinichi.

Beneficii și precauții

Sarea amară nu numai că ajută la reducerea greutății corporale, dar contribuie și la obţinerea unei pieli sănătoase.

Cu toate acestea, nu ar trebui să petreci mai mult de 30 de minute în apa cu sare Epsom, deoarece pot exista anumite complicații. Mai precis, există posibilitatea să ai stări de leșin, ori, în cel mai rău caz, să ai un ciclu menstrual neregulat.

Sarea amară Epsom are numeroase proprietăți și beneficii și se folosește de multe ori pentru reducerea stresului, calmarea durerilor şi catifelarea pielii. Însă, pe lângă aceste utilizări, ea este cunoscută ca fiind un „produs minune” pentru cei care vor să scape de kilogramele nedorite.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comments

comments

One thought on “Slăbește prin dieta cu sare amară! Află cum funcționează

Lasă un răspuns