Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Stevia, cel mai bun indulcitor natural

Stevia, cel mai bun indulcitor natural

Stevia, cel mai bun îndulcitor natural este o plantă al cărei gust este de 300 de ori mai dulce decât zahărul. Are un conţinut caloric scăzut şi este o sursă bună de zinc, fosfor, carbohidraţi, calciu, potasiu, magneziu, vitaminele A şi C şi,  nu în ultimul rând, de fibre.

Stevia este originară din America de Sud, unde este folosit pe scară largă pentru a înlocui zahărul. Japonezii, spre exemplu, au interzis complet utilizarea industrială a edulcolatilor sintetici, stevia fiind folosită exclusiv că îndulcitor, in preparatele dietetice, fără zahăr. În China, stevia intră în componenţa pastei de dinţi pentru că are proprietatea de a elimină bacteriile de la nivelul gurii.

Stevia este pe bună dreptate cel mai bun îndulcitor natural, în condiţiile în care nu schimbă proprietăţile alimentelor în care este adăugată, fie că este vorba despre iaurturi, cereale, sau preparate calde. Stevia este recomandată persoanelor care suferă de hipoglicemie, celor care respectă o dietă fără glucide sau hipocalorică. Stevia se poate folosi cu succes şi pentru a scăpa de kilogramele în plus, graţie conţinutului caloric scăzut şi acţiunii benefice asupra digestiei. 

Ceaiul de stevie este perfect înainte de masă. Consumat cu 30 de minute înainte de masă, ceaiul de stevie normalizează apetitul şi este un excelent catalizator pentru poftă de mâncare.  

Consumul de stevie este ideal pentru îmbunătăţirea funcţiilor memoriei şi creşterea activităţii mentale. Stevia tratează rănile deschise, infecţiile pielii, dacă se aplică proaspătă pe zonă afectată. Dacă vrei să renunţi la fumat, stevia te poate ajută să rezişti mai bine tentaţiei de a aprinde o ţigară. Stevia, îndulcitorul natural nu are efecte adverse, iar excesele nu dăunează. Dimpotrivă, vei scăpa de oboseală mentală şi fizică şi vei mânca mai sănătos, stevia, deşi este un îndulcitor lipsit de calorii având proprietetea de a satisface nevoie de dulce a organismului fără a declanşă reacţiile metabolice negative pe care le provoacă îndulcitorii sintetici, scrie Cuisine AZ.

Circa două grame de pudra de stevia este reprezintă echivalentul a 100 de grame de zahăr. Proportia face din stevie un ingrediente cu adevărat ideal în dietă şi un ajutor nepreţuit pentru o viaţă sănătoasă. 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns