Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Stop înțepăturilor! Denisa, 5 ani. Diagnostic: Diabet Tip 1

Stop înțepăturilor! Denisa, 5 ani. Diagnostic: Diabet Tip 1

„Numele meu este Andreea și sunt mama unei fetițe, Denisa, în vârstă de 5 ani. Am aflat în urmă cu 3 ani că fetița mea are diabet tip 1, iar de atunci viața noastră s-a schimbat major și a devenit foarte grea!

O zi în viața noastră noastră se desfășoară așa: îi măsor glicemia – cu picătura de sânge și glucometru de 15 ori pe zi și îi fac minim 3 injecții cu insulină. Optsprezece înțepături zilnice. Fiica mea este nevoită să mănânce de 7-8 ori pe zi, dar imaginați-vă că fiecare gram de mâncare este cântărit.

Statul ne oferă 3 teste de glicemie pe zi, însă noi ajungem să folosim 15. O cutie de teste cu 50 de bucăți costă între 70 și 80 de lei în farmacii – această cutie ne ține 3 ZILE. Desigur, există senzori pentru a evita 15 înțepături zilnice, unul costă 60 de euro și are o durată de 14 zile, dar nu găsim în România. Alte țări din Europa oferă astfel de senzori gratuit.

Primim pentru 3 luni 10 ace de unică folosință cu care trebuie să facem injecțiile, dar care nu sunt de ajuns, nici nu putem să cumpărăm în plus pentru că nu se găsesc în farmacii.

Știți ce simte fetița mea când trebuie să o înțep cu 10 ace timp de 3 luni ca să îi fac câte 270-300 de injecții?

Dacă nu avem grijă de copiii noștri cu diabet tip 1, ei pot să cadă în comă și să nu mai fie. Cu ce au greșit ei? Nu ajunge și nu se mai termină suferința lor?

Cum pot să las o fetiță cu diabet tip 1 de 7 ani singură la școală? Acolo nu sunt cadre medicale care să poată să aibă grijă de ei.

Să nu uităm că ei mănâncă altfel, un pachet de biscuit fără zahăr costă aproape dublu decât unul cu zahăr, și la fel este la orice produs pentru diabetici.”

Cum poți ajuta copiii cu diabet tip 1 din România

În Romania sunt 3000 de copii care suferă de diabet tip 1 și sunt nevoiți să ducă un mod de viață care le afecteaza copilăria, precum cel descris al Denisei.

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice dorește prin campania „Act Today To Change Tomorrow” (http://www.changetomorrow.ro/) să achiziționeze sisteme de monitorizare continuă a glicemiei fără înțepături pentru cât mai mulți copii, sisteme care să informeze la orice moment, copilul, familia acestuia, și medicul de starea glicemiei.

Și totul fără înțepături și cu mult mai puțină durere pentru a le reda o copilărie normală!

Doar cu ajutorul tău putem realiza acest lucru! Poți reda echilibrul unui copil cu diabet tip 1 donând orice sumă dispui prin intermediul site-ului http://www.changetomorrow.ro sau 2 EURO prin SMS la 8837 cu textul „Diabet”.

Îți mulțumim!

Comments

comments

Lasă un răspuns