Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Țelina ajută dragostea

Țelina ajută dragostea

telina

Cercetători din Japonia, Rusia şi China care au studiat compoziţia ţelinei au ajuns la concluzia că, prin efectul pozitiv asupra dereglărilor hormonale, consumul frecvent de ţelină are darul de a contribui la combaterea sterilităţii feminine şi prevenirea impotenţei masculine.

Cum se consumă

În scop terapeutic, țelina este recomandată mai ales în stare crudă. O poţi consuma sub formă de salată, rasă şi combinată cu morcovi, mere, măsline şi un pic de ulei presat la rece de calitate.

Ce tratează

Fiind o sursă preţioasă de acid folic, le este recomandată mai ales celor care vor să devină mame. În plus, în cazul femeilor combate dismenoreea şi le ajută să suporte mai uşor tulburările provocate de menopauză. În ce-i priveşte pe reprezentanţii sexului tare, consumul de ţelină creşte nivelul androsteronului, un hormon produs de organismul bărbatului şi care, printre altele, stimulează atracţia sexuală. Tot datorită capacităţii de reglare hormonală, ţelina contribuie la prevenirea ori tratarea unor afecţiuni cutanate, precum psoriazis, acnee, dermatoze alergice.
De știut: o dietă bogată în ţelină creşte libidoul.

Citește și: Dieta cu țelină

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.40/2014
Autor: Olga Sveduneac
Sursa foto: Thinkstock by Getty Images

Comments

comments

Lasă un răspuns