Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Terapia cu venin de albine

Terapia cu venin de albine

Terapia cu venin de albine se practica numai in cabinetele de apipunctura si numai dupa realizarea unui test pentru determinarea alergiei la venin.

Este o metoda de tratament care consta in injectarea de fiole cu venin in locurile dureroase, in serii lunare de cate 10-12 sedinte.

Metoda este dureroasa, insa unii medici folosesc veninul in combinatie cu un anestezic. Pentru ca terapia sa aiba efecte sporite, se reduce cantitatea de zahar din alimentatie, cel mai mare dusman al articulatiilor.

Ce afectiuni trateaza veninul de albine?

  • AFECTIUNI REUMATISMALE (spondiloza, sciatica, artrita). Veninul de albine are in componenta anumite substante care stimuleaza secretia de cortizon, fiind considerat un puternic antiinflamator. Reduce durerile musculare, inflamatiile si umflaturile.
  • AFECTIUNI CARDIOVASCULARE (hipertensiune arteriala, flebite). Veninul de albine are actiune hemoragica, impiedicand formarea cheagurilor.
  • TULBURARI ENDOCRINE de tipul hipertiroidei, precum si depresia. Veninul de albine are actiune de intarire a sistemului nervos.

Contraindicatii

Terapia cu venin de albine este contraindicata persoanelor care sufera de boli venerice, hepatita si insuficienta cardiaca, precum si femeilor insarcinate.

  • ATENTIE! Testul pentru determinarea alergiei la venin este obligatoriu inaintea terapiei. In caz contrar, pot aparea eruptii cutanate sau soc anafilactic (2% din populatie).

 

Comments

comments

Lasă un răspuns