Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Terapia prin atingere

Terapia prin atingere

 

Terapia prin atingere completeaza medicatia pentru a vindeca boli fizice si psihice. In ciuda faptului ca este considerata a fi o abordare alternativa de tratament pentru unele afectiuni, terapia prin atingere are radacini ancestrale, este deseori aplicata de mame copiilor, instinctiv, plecand de la convingerea ca prin atingere se stimuleaza vindecarea, se amelioreaza durerea si calmeaza. Principiul fundamental al acestui tratament se bazeaza pe energia organica, considerata mereu pozitiva.

Iata ce trebuie sa stii despre terapia prin atingere


1. Se crede ca fiecare din noi are un camp energetic.
Daca acest cam energetic este dublat de afectiune si dorinta sincera de a face bine prin terapia prin atingere pot fi atenuate energiile negative si tot ceea ce este asociat cu acestea: durerea, stresul, tensiunea fizica si psihica.

2. Terapia prin atingere nu vindeca, dar cu certitudine are puterea de a ameliora si de a sustine medicatia.

3. In combinatie cu medicamentele traditionale, terapia prin atingere ajuta la accelerarea procesului de vindecare. Exista diferite tipuri de terapii tactile. Poate sa fie vorba de o simpla mangaiere sau de masaj. In ambele cazuri este vorba despre concentrarea energiei asupra unui loc sau asupra unei probleme. Este exact gestul facut d efemei care tin mana pe burtica bebelusului care are colici, sau nevoiea de a mangaia pe cineva lovit sau ranit. In ceea ce priveste masajul acesta se concentreaza pe muschii si tesuturi, determina detensionarea acestora si implicit calmarea durerii.

4. Terapia prin atingere ajuta la calmarea foarte eficienta a durerii. In plus, relaxeaza, atenueaza tensiunea, anxietatea si depresia si este foarte eficienta in rezolvarea afectiunilor mentale sau psihice.

5. Indiferent daca crezi sau nu in capacitatea pe care o are terapia prin atingere ceva benefic exista in atingere. Cert este ca scepticismul nu reduce eficacitatea acestui tratament.

Citeste mai multe despre puterea masajului

 

Comments

comments

Lasă un răspuns