Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Top 10 fructe cu putine calorii

Top 10 fructe cu putine calorii

Dietele hipocalorice, si nu numai, sunt foarte restrictive cu fructele din cauza zaharului continut de acestea. Pe de alta parte fructele sunt o conditie pentru o alimentatie sanatoasa. O lista cu cele 10 fructe cu putine calorii este binevenita si necesara. Poti consulta si lista cu cele 100 de alimente cu putine calorii.

Piersica – are doar 40 de calorii in 100 de grame. In aceelasi interval caloric se afla si nectarinele. Sunt ideale la gustari si la desert.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/10/03/178371.jpgZmeura. In 100 de grame de zmeura sunt doar 38 de calorii. Nu le avem decat o scurta perioada din an in forma proaspata, dar congelate sunt la dispozitia noastra tot anul.

Capsunile. Acestea au doar 35 de calorii in 100 de grame. Sunt la fel de bune si proaspete si congelate. Exista si varianta deshidratata, perfecte pentru rontait.

Agrisele. 33 de calorii in 100 de grame. Sunt fructe rare, dar daca vrei sa te bucuri de beneficiile lor cauta-le cand mergi la munte. Sunt in sezon toata vara si la inceputul toamnei.

Guava. Un veritabil fruct exotic cu doar 33 de calorii in 100 de grame. Un rasfat pe care ti-l poti permite din cand in cand.

Papaia. In 100 de grame sunt 33 calorii. Pulpa de papaia seamana cu cea a pepenelui, dar este mai putin calorica.

Pepenele verde. Incontestabil este fructul verii, cu doar 30 de calorii in 100 de grame. Putin dulce si putin caloric, contine 90% apa. Nu uita de samburii de pepene.

Gutuia. In 100 de grame sunt doar 28 de calorii. Semana cu marul sau para, dar este mai putin calorica decat ele.

Rubarba. Foarte scazuta in calorii, poate chiar una dintre cele mai sarace in calorii cu doar 15 unitati, in 100 de grame. Trebuie facute mentiunea ca rubarba nu este un fruct propriu zis, ci petiolul unor frunze.

Lamaia. In 100 de grame de fruct sunt 26 de calorii. Verzi sau galbene, lamaile sunt un aliat in orice cura de slabire.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns