Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medicina naturista > Totul despre binefacerile din drojdia de bere

Totul despre binefacerile din drojdia de bere

Drojdia de bere este considerata un veritabil medicament. Nu-l folosim pe masura beneficiilor pe care le aduce decat foarte rar si foarte putin.

Iata cateva din binefacerile din drojdia de bere si cum o poti folosi

Drojdia de bere contine aminoacizi esentiali, vitamine din complexul B – ceea ce o face esentiala in dieta vegetarienilor, pentru ca aduce ceea ce acestora le lipseste prin absenta alimentelor de origine animala din alimentatie, vitaminele D, E, precum si calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, seleniu si crom in doze mari. Drojdia de bere este formata din ciuperci microscopice foarte bogate in proteine, lipide si glucide de buna calitate.

Ca efect general drojdia de bere are capacitatea de a acoperi carente de minerale, aduce vitamine, antioxidanti si nutrienti care previn si amelioreaza anemia. In plus contine substante cu efect tonic, antidepresiv, dar si substante care au ca atiune scaderea colesterolului si normalizarea glicemiei. Una din calitatile certe pe care le are drojdia de bere este aceea de a proteja functia hepatica.

Drojdia de bere poate fi administrata ca si supliment nutritiv, dar are si mari beneficii in intretinerea pielii, parului, nu doar a starii generale de sanatate.

Drojdia de bere poate fi folosita ca masca pentru fata in cazul celor care au probele cu leziunile de tip acneic sau care au iritatii, eczeme sau un ten foarte uscat si lipsit de stralucire. Cea mai buna combinatie este aceea intre drojdia proaspata si miere. Se combina parti egale, pana rezulta o pasta care se intinte pe fata si se tine circa 30-40 de minute. Aceeasi combinatie este ideale pentru par, ca masca de par. Se aplica pe parul curat si ud si sa tine cat se poate de mult, chiar si peste noapte sub o boneta de cauciuc.

Combinatia intre drojdie si miere se poate consuma ca atare si este un tonic excelent pentru copii si convalescenti si este miraculoasa pentru femeile insarcinate. Zilnic se pot consuma circa trei lingurite de pasta de miere cu drojdie, echivalentul unei bucati cat o nuca de drojdie de bere.

Este foarte buna si drojdia uscata care se poate consuma ca atare sau cominata cu sucuri sau presarata in salata.

Drojdia nutritiva este astfel tratata incat desi provine din drojdia de bere, nu mai creste. Are o aroma fina de branza si alune ceea ce o face un topping foarte sanatos pentru salate, gustari sarate si floricele de porumb. Drojdia nutritiva contine proteine compexe similare cu cele din carne, oua si lapte, care contine toti cei noua aminoacizi esentiali, ceea ce o face indispensabila in dieta vegetarienilor. Cum se mananca? Amesteca 1-2 linguri de drojdie in sosuri, supe, presara drojdie peste cartofi fiert sau prajiti. De notat este ca doua linguri de drojdie contin doar 60 de calorii.

Drojdia exercita o actiune inhibitoare asupra unor germeni patogeni ca: stafilococ, streptococ, colibacil. In consecinta, poate fi indicata in toate afectiunile intestinale acute sau cronice de origine infectioasa, precum si in prevenirea accidentelor survenite in urma administrarii de antibiotice, deoarece fiind insensibila la aceste medicamente, remediaza rapid dezechilibrul florei intestinale.

Citeste si beneficiile pe care le aduce cura cu drojdie de bere


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus