Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Totul despre binefacerile din drojdia de bere

Totul despre binefacerile din drojdia de bere

Drojdia de bere este considerată un veritabil medicament. Nu-l folosim pe măsură beneficiilor pe care le aduce decât foarte rar și foarte puțin.

Iată câteva din binefacerile din drojdia de bere și cum o poți folosi

Drojdia de bere conține aminoacizi esențiali, vitamine din complexul B – ceea ce o face esențială în dietă vegetarienilor, pentru că aduce ceea ce acestora le lipsește prin absența alimentelor de origine animală din alimentație, vitaminele D, E, precum și calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, seleniu și crom în doze mari. Drojdia de bere este formată din ciuperci microscopice foarte bogate în proteine, lipide și glucide de bună calitate.

Că efect general drojdia de bere are capacitatea de a acoperi carențe de minerale, aduce vitamine, antioxidanți și nutrienți care previn și ameliorează anemia. În plus conține substanțe cu efect tonic, antidepresiv, dar și substanțe care au că atiune scăderea colesterolului și normalizarea glicemiei. Una din calitățile certe pe care le are drojdia de bere este aceea de a proteja funcția hepatică.

Drojdia de bere poate fi administrată că și supliment nutritiv, dar are și mari beneficii în întreținerea pielii, părului, nu doar a stării generale de sănătate.

Drojdia de bere poate fi folosită că masca pentru față în cazul celor care au probele cu leziunile de tip acneic sau care au iritații, eczeme sau un ten foarte uscat și lipsit de strălucire. Cea mai bună combinăție este aceea între drojdia proaspătă și miere. Se combina părți egale, până rezultă o pastă care se intinte pe față și se ține circa 30-40 de minute. Aceeași combinație este ideale pentru păr, că masca de par. Se aplică pe părul curat și ud și să ține cât se poate de mult, chiar și peste noapte sub o bonetă de cauciuc.

Combinația între drojdie și miere se poate consumă că atare și este un tonic excelent pentru copii și convalescenți și este miraculoasă pentru femeile însărcinate. Zilnic se pot consumă circa trei lingurițe de pastă de miere cu drojdie, echivalentul unei bucăți cât o nuca de drojdie de bere.

Este foarte bună și drojdia uscată care se poate consumă că atare sau cominata cu sucuri sau presărată în salată.

Drojdia nutritivă este astfel tratată încât deși provine din drojdia de bere, nu mai crește. Are o aromă fină de brânză și alune ceea ce o face un topping foarte sănătos pentru salate, gustări sărate și floricele de porumb. Drojdia nutritivă conține proteine compexe similare cu cele din carne, ouă și lapte, care conține toți cei nouă aminoacizi esențiali, ceea ce o face indispensabilă în dietă vegetarienilor. Cum se mănâncă? Amestecă 1-2 linguri de drojdie în sosuri, supe, presară drojdie peste cartofi fiert sau prăjiți. De notat este că două linguri de drojdie conțin doar 60 de calorii.

Drojdia exercită o acțiune inhibitoare asupra unor germeni patogeni că: stafilococ, streptococ, colibacil. În consecință, poate fi indicată în toate afecțiunile intestinale acute sau cronice de origine infecțioasă, precum și în prevenirea accidentelor survenite în urmă administrării de antibiotice, deoarece fiind insensibilă la aceste medicamente, remediază rapid dezechilibrul florei intestinale.

Citeste si beneficiile pe care le aduce cura cu drojdie de bere

Sursa foto:hepta.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns