Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Tratamente naturiste pentru dureri de dinti

Tratamente naturiste pentru dureri de dinti

Prezentarea de urgenţă la medicul stomatolog este cea mai bună alegere pe care o poţi face atunci când te dor dinţii, mai ales dacă acea durere sacaietoare persista pentru ore şi chiar zile întregi. Însă, dacă durerea te loveşte ca un trăsnet în toiul nopţii, în casă nu ai calmante şi nici posibilitatea de a vizita stomatologul, poţi apela la câteva remedii naturiste eficiente.

Patrunjelul

Poate ţi se va părea greu de crezut că patrunjelul poate calma durerea de dinţi, însă este dovedită eficienta acestor frunzuliţe verzi şi foarte bogate în vitamina C. Tot ce ai de făcut este să zdrobeşti câteva frunze de pătrunjel, să le amesteci cu puţină sare şi să aplici pasta obţinută, ca pe o compresă, pe dintele dureros.

Ceaiul de coada şoricelului şi cel de muşeţel

Ceaiul concentrat din Coadă şoricelului sau din muşeţel poate fi folosit atât pentru clătirea gurii, cât şi pentru aplicarea, sub formă de compresa, pe dintele dureros. Ameliorează durerea dentară imediat şi totodată dezinfectează local.

Cuişoarele

Cuişoarele sunt bogate în eugenol, o substanţă cu puternic efect antibacterian, şi calmează foarte bine durerea de dinţi. Este recomandat a se pune un cuişor întreg sau pişat pe dintele bolnav pentru a scăpa de durere, însă şi mai eficient este uleiul din cuişoare, care se poate cumpăra din magazinele naturiste.

Ardeiul iute

Dacă ai în casa ardei iute, nu trebuie să mai dai fuga la farmacie, atunci când te dor dintii. Ardeiul iute conţine capsaicina, acel element din compoziţia acestei legume care îi dă gustul iute şi are rol analgezic, antiinflamator şi anestezic. Dacă te dor dintii, încearcă să treci peste senzaţia neplăcută iniţială şi mănâncă ardei iute, cu acea parte a danturii care te doare. La fel de eficienţa este şi boiaua de ardei iute pe care o poţi transforma în pasta amestecând-o cu puţină apă. Mai apoi, cu ajutorul unui beţişor de ureche, pune această pastă peste dintele dureros şi încearcă să o păstrezi cât de mult posibil acolo.

Usturoiul

Pisează un grăunte de usturoi şi aplică pasta pe dintele dureros, urmând că durerea să fie ameliorata în scurt timp. Usturoiul este un analgezic natural foarte eficient şi are efect antibacterian, unele studii concluzionând că este cel mai puternic antibiotic natural.

Apă cu sare

Atunci când te dor dintii, clăteşte-ţi gura cu apă călduţă în care ai adăugat sare, de preferinţă sare de mare. Repetă operaţiunea de mai multe ori, până încetează durerea.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns