Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Trei reguli dupa dieta ca sa-ti pastrezi silueta

Trei reguli dupa dieta ca sa-ti pastrezi silueta

Există numeroase diete și programe sportive prin care atât femeile, cât și bărbații doresc să ajungă la formă ideală, chinuindu-și corpul cu fel de fel de metode de slăbit. Dintre toate trei reguli sunt esențiale după dietă ca s-ți păstrezi silueta.

Renunță la sare. Redu cantitatea de sare la 2.300 mg pe zi. Dacă ai peste 51 ani și suferi de hipertensiune, diabet sau boli cronice ale rinichilor, ar trebui să consumi maxim 1.500 mg sare pe zi. Multe persoane consumă până la 3.400 mg pe zi, ceea ce contribuie la ridicare atensiunii, apariția cancerului și a obezității.

Mănâncă mai mult peste. Mănâncă cel puțin 250 grame de peste sau fructe de mare pe săptămâna, mărind cantitatea dacă ești însărcinată sau dacă alăptezi. Aceasta este sărac în calorii și bogat în acizi omega 3, care ajută la menținerea unei inimi sănătoase. Somonul și păstrăvul sunt cele mai indicate, având și o cantitate mică de mercur (considerat periculos).

Mănâncă mai puține grăsimi „rele”. Asta înseamnă să nu îți iei mai mult de 10% din aportul de calorii din grăsimi saturate. În cazul în care reduci valoarea la mai puțin de 7%, riscul de boli cardiovasculare scade considerabil. Asta înseamnă să consumi mai puțin de 22 grame grăsimi saturate în cadrul unei diete ce presupune consumul zilnic a 2.000 calorii. Rezultă că este bine să fii atent la carnea roșie, brânză și unt.

Aceste trei reguli după dietă sunt o cale extrem de simplă care te va ajuta sa-ți menți silueta. În plus ca un cororal al celor trei reguli nu uita că trebuie să bei multă apa, în fiecare zi! (Otilia Ignat)

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns