Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Trucuri mici pentru un sistem imunitar puternic

Trucuri mici pentru un sistem imunitar puternic

Finalul toamnei impune o atenție sporită față de sistemul imunitar. Câteva sfaturi în plus nu au făcut niciodată rău, așa că iată câteva trucuri mici pentru un sistem imunitar puternic.

Un mod de viață sănătos este mai important ca oricând. Alimentația trebuie să fie variată și să conțină destule legume și fructe, mai ales legume de sezon, astfel încât să existe un aport suficient de minerale și vitamine. Sunt indicate cerealele complete (pâine, paste, orez), care conțin multe fibre ce contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv. Nu trebuie neglijată nici cantitatea necesară de lichide, iar o cană de ceai de plante sau fructe de pădure în zilele friguroase face minuni.

În anotimpul friguros este bine să doari suficient, corpul având nevoie de odihnă pentru a putea face față provocărilor fiecărei zile. Stresul trebuie evitat, acesta putând duce la tulburări ale somnului și la scăderea imunității. Somnul este un stimul natural foarte puternic al imunității, iar o oră de somn în plus face cât o pilula cu doză maximă de vitamină C.

Și igiena este importantă iarna, fiind recomandat ca mâinile să fie spălate regulat și șterse. Nasul se șterge de preferință cu batiste de hârtie, de unică folosință.

Deși este frig, zilele sunt întunecate și uneori umede, nu trebuie neglijată mișcarea. O plimbare în timpul pauzei de masă sau jogging în parc, seara. Cei care fac mișcare zilnic și iau o gură de aer proaspăt sunt cel care nu răcesc, sunt mai activi, mai toncici și mai odihniți.

Iarna există tendința de a încălzii puternic locuințele, dar uneori este total greșit acest fapt. Aerul uscat, datorat încălzirii, poate da peste cap sistemul imunitar. De aceea este importată aerisirea cu regularitate a casei și a biroului și buna umidificare a aerului. Temperatura ideală în casă, iarna este în jurul a 20 de grade! Niciodată mai mult.

Iarna este o perioada frumoasă și specială. Privește acest anotimp cu bucurie și cu poftă de viață. Dacă nu ar fi iarna, primăvara ar fi imposibilă!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns