Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Uleiul de porumb mai eficient decat uleiul de masline

Uleiul de porumb mai eficient decat uleiul de masline

Uleiul de porumb este un ulei vegetal de foarte bună calitate, prea puțin folosit, în ciuda beneficiilor pe care le are pentru sănătate.

Una din principalele calități pe care le are uleiul de porumb este aceea de a scade colesterolul. Mai mult, uleiul de prorumb consumat crud poate face asta chiar mai eficient decât uleiul de măsline extravirgin, modificările valorilor putând fi remarcate atât în ceea ce priveşte colesterolul total, cât şi cel „rău”.

Beneficiile apar la un consum constant de ulei de porumb crud, după o perioadă de circa două-trei săptămâni, în cadrul unei alimentații generale echilibrate.

Efectul de scădere a colesterolului se datorează parţial sterolilor, lipide simple cu rol în reducerea colesterolului şi bogaţi în acizi graşi cu efecte benefice asupra organismului. Uleiul de porumb conţine de patru ori mai mulţi steroli decât uleiul de măsline extravirgin, ceea ce este o dovadă certă a eficienței sale.

Oamenii de ştiinţă au efectuat un studiu cu participarea a 54 de persoane, bărbaţi şi femei. Unii dintre aceştia au primit câte patru linguriţe de ulei de porumb, iar alţii, patru linguriţe de ulei de măsline, adăugate la mâncare sănătoasă. În cazul celor care au consumat ulei de porumb, valorile colesterolului „rău”, LDL, au scăzut cu 10,5%, comparativ cu doar 3,5%, la persoanele care au consumat ulei de măsline exgtravirgin. De asemenea, nivelul de colesterol total s-a redus cu 8,2% (comparativ cu doar 1,8% în cazul uleiului de măsline).

Demonstrația este evidentă. O altă calitate a uleiului de porumb este aceea că este mai iefrin și mult mai accesibil comparativ vu uleiul de măsline, iar efectele lui nu se diminează în timp, chiar și în cazul unui concum de lungă durată.

Este important de menționat că beneficiile au fost studiate pe uleiul d eporumb din porumb normal bilologic, nu din porumb modificat genetic.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Lasă un răspuns