Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Utilizari pentru miere in sanatate

Utilizari pentru miere in sanatate

 

Mierea este una dintre minunatele alimente găsite în natură şi există multe moduri în care o putem folosi. O mare iubitoare de miere pune miere în ceai, în smoothie-uri, sau pe pâinea prăjită. Dar în alimentaţie, consumul de miere are o multitudine de alte avantaje.

Citeşte lista de mai jos şi spune-ne dacă ai auzit de aceste utilizări pentru miere:

1. Performanţe atletice superioare

Cine ar fi putut ghici că mierea poate îmbunătăţii rezultatele la sport? Mănâncă o lingură de miere înainte de începerea exerciţiului fizic, şi vei avea parte de forţa suplimentară necesară pentru a mai alerga un kilometru, sau pentru a face încă 10 flotări. Este minunat faptul că există un stimulent ieftin şi natural care să îmbunătăţească performanţele fizice.

Citeste si: 10 alimente ce combat stresul

2. Elimină paraziţii intestinali

De neaşteptat, dar foarte efectiv. Pune miere şi oţet înt-un pahar cu apă şi ia-ţi la revedere de la paraziţii intestinali. Este folositor şi ca stimulent al fluxului sangvin şi dezvoltarea celulelor epiteliale. Mierea are un rol protector şi antiinflamator pentru mucoasa gastrică, şi ajută şi la absorbţia apei şi a sodiului.

3. Un remediu pentru mahmureală

Surprizător, nu m-aş fi gândit niciodată! Dar este adevărat. Mierea este o substanţă tonică naturală care te scapă de consecinţele neplăcute ale unei petreceri. Reţeta este simplă: pune două linguri de miere într-un pahar cu apă şi bea dimineaţa. Îţi va accelera metabolismul, şi te vei simţi mult mai bine. Mierea ajută la evacuarea toxinelor din organism.

Citeste si: Vindeca raceala cu ajutorul leacurilor din stup

4. Balsam care vindecă arsurile, tăieturile şi vânătăile

Ţi-ai putea imagina vreodată că mierea ar avea putere de vindecare? Încearcă să aplici un strat subţire asupra zonelor afectate, ca şi cum ai folosi un balsam normal. Mierea acţionează ca antiseptic, deci îşi va face efectul imediat.  Funcţionează, crede-mă!

5. Foloseşte miere pe post de îndulcitor 

Mierea este un substitut bun al zahărul, dar cu toate astea, conţine calorii. Adaugă puţină miere ceaiului tău din ierburi şi vei avea imediat parte de o băutură sănătoasă şi gustoasă. Enzimele mierii şi mineralele acesteia îmbunătăţesc efectul ierburilor cu care intră în contact.  De exemplu, o linguriţă de ceai de muşeţel cu miere te va calma şi te va ajuta să dormi.

Citeste si: 5 motive sa renunti la zahar

Mierea aduce multe beneficii şi poate fi folosită în scopuri la care nu te-ai fi gândit.

Tu ştii alte utilizări pentru miere?  

 

Comments

comments

Lasă un răspuns