Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Verifica-ti rapid starea de bine

Verifica-ti rapid starea de bine

Unele simptome sunt “tacute”, dar corpul gaseste cai de a-ti transmite semnale ca nu-i chiar totul in regula. Invata sa citesti aceste mesaje!

Verifica peria pentru parhttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/12/13/debine-art1.png

Deficientele de zinc, fier sau biotina si disfunctiile tiroidiene fac parul sa cada in cantitate mare. Normal e sa pierzi cam 100 de fire pe zi, dar daca parul ramas in perie acopera zona de la baza acesteia, inseamna ca ti-a cazut mai mult decat trebuie.

Inspecteaza albul ochilor

Nuantele de galben arata ca ai stat prea mult, la propriu, cu ochii in soare, fara protectie. Daca ochii sunt rosii, cauzele pot fi: oboseala, conjunctivita, raceala, alergiile. Poate fi vorba si de o boala de vedere, deci nu trata cu indiferenta acest simptom.

Sufla-ti nasul!

Daca esti sanatoasa, din narile tale nu va curge nimic. Secretiile anunta alergii, raceli, sinuzite sau chiar defecte structurale ale nasului. Secretia apoasa iti spune ca esti alergica sau ca te paste o raceala. Daca e vascoasa sau verzuie, poate fi vorba de o infectie.

Uita-te la unghii!

Mai mult de 300 de probleme de sanatate se vad pe unghii! Printre ele deficienta de vitamine, dereglarile hormonale, anemia, problemele cu tiroida, psoriazisul. Petele maro pe unghii pot fi semn de ciuperca, iar unghiile albe in partea de jos si innegrite spre varf anunta o boala renala.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns