Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Zece mituri despre diete

Zece mituri despre diete


Am făcut o listă cu cele mai frecvente zece mituri despre diete şi cu adevărul din spatele lor. Toate aceste mituri sunt recomandări în curele de slăbire care sună frumos, dar care nu au efecte.

Alegerea unui fel de mâncare rece pentru prânz contribuie la arderea caloriilor.
Fals! Caloriile nu sunt arse în schimb digerarea este îngreunata. Alimentele reci obligă intestinul să secrete mai multe sucuri gastrice şi aici apare riscul de balonare.

Jogging-ul de dimineaţa, cu stomacul gol, contribuie la slabire. Fals! Alergarea se realizeaza imediat după ce alimentele au fost digerate sau la patru ore după masă.

Este interzis bautul de lichide în timpul mesei. Fals! Este adevarat că lichidele băute în cantitaţi mari în timpul mesei provoaca balonare. Dacă se bea mai mult de un litru de apa, sucurile gastrice sunt diluate în stomac şi digestia este compromisă. Dar este normal şi indispensabil să se bea lichide în timpul mesei.

Fructele nu se manânca la desert!
Fals! Este un obicei ca masa sa se termine cu un fel dulce, de cele mai multe ori cu fructe. Deşi sunt mai puţin digeste pentru unii, fructele nu îngraşa daca sunt mâncate la desert şi nici nu balonează.

Nu conteaza ce se manânca la micul dejun, totul este să mănânci. Fals! Pentru o digestie bună, micul dejun trebuie diversificat: proteine, zaharuri lente, lipide puţine şi fructoza.

Este preferabil sa se manânce un croissant cu ciocolata dupa prânz decât la gustarea de la ora 16.00! Fals! Este absurd, pentru că valoarea calorică este aceeaşi la orice ora a zilei.

Dupa 45 de minute de sport se poate mânca un baton cu ciocolata. Fals! Un baton de ciocolata are tot atâtea calorii câte au fost eliminate în cele 45 de minute de sport.

Margarina nu îngraşa la fel de mult ca untul. Fals! Margarina şi untul au aceeaşi valoare calorica şi conţin aceleaşi cantitaţi de lipide. Dar untul are mai multe vitamine şi este mai bogat în grasimi bune.

Ananasul contribuie la slabire! Fals! Bromelina, o enzima prezenta în ananas, arde proteinele, dar nu arde grasimile. Totuşi, acest fruct este bogat în fibre şi faciliteaza digestia, fiind un aliat în curele de slăbire, dar nu mai mult decât oricare alt fruct.

  • 5 mituri despre nutritie

Sarea provoaca apariţia celulitei. Fals! Retenţia de apa are, în general, cauze hormonale sau este provocata de o insuficienţa renala. Nu are o legătură cu alimentaţia. Sarea consumata în exces este eliminata foarte uşor dacă rinichii sunt sănătoşi.

Comments

comments

Lasă un răspuns