Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Efectele aromelor asupra starii psihice

Efectele aromelor asupra starii psihice

Se stie ca unele alimente pot influenta starea de spirit a oamenilor, asa ca este interesant de aflat care sunt efectele aromelor asupra starii psihice.

Secretul din spatele starii de bine pe care o dau produsele alimentare precum ciocolata, cartofii prajiti, ceaiul sau unele fructe este pe cale sa fie descoperit. Primul pas este acela ca s-a confirmat faptul ca anumite arome au efecte similare cu drogurile, putand avea acelasi efect euforic cu acestea.

Anumite ingrediente naturale regasite in alimente au structuri chimice similare cu unele din substantele existente in antidepresive, ceea ce explica efectele aromelor asupra starii psihice.

Descoperirea face parte dintr-un studiu amplu realizat pentru a identifica peste 1.700 de substante care compun aromele intalnite in alimentele de zi cu zi si a stabili care sunt efectele acestora.

Astfel, moleculele din ciocolata, o varietate de mure si alimente care contin acizi omega 3, ca sa enumeram doar cateva, au efecte pozitive asupra starilor noastre psihice. Unul din efectele aromelor unor alimente este acela de a imbunatati starea celor care sufera de depresie sau alte afectiuni psihice.

Substantele chimice din ciocolata, afine, mure, capsuni, ceaiuri, citrice, unele verdeturi, carnea de pui si de porc, cartofii prajiti pot schimba starile psihice ale oamenilor in sensul imbunatatirii lor.

Efectele aromelor explica de ce consumam anumite alimente atunci cand suntem deprimati, stresati si tristi, dupa cum poate sa fie si o explicatie pentru nevoia de ciocolata pe care o simtim in anumite momente. In plus, este confirmat ca sarea, de exemplu, are un real efect antidepresiv, persoanele care sufera de depresie avand tendinta instinctiv de a consuma alimente sarate.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns