Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Adelina Pestrițu: Notorietatea are prețul ei

Adelina Pestrițu: Notorietatea are prețul ei

Într-o zi, a renunțat la televiziune. Era celebră și cariera ei se afla în ascensiune. Dar ea caută altceva. Redefinirea, reinventarea fac parte din viața ei. Iar pentru fiecare pas a muncit și a visat. Despre visuri, carieră și drumuri, vorbim cu Adelina Pestrițu, vlogger (EDA video blog), model, fashion addict și fondator www.edamagazine.ro.

Ai reușit în carieră tot ceea ce ți-ai propus?  

Dacă ne raportăm la conduita profesională, eu sunt de părere că întotdeauna ne stabilim niște standarde pe care să le atingem, iar odată bifate, trecem la următoarele… și tot așa. Mai am multe de făcut și de învățat, iar pentru asta muncesc zilnic. Nu-mi place să mă odihnesc când vine vorba de carieră. 

Care este lecția pe care ai învățat-o în televiziune? 

Oho, am avut multe lecții pe care le-am învățat în cei șapte ani de televiziune! În primul rând, faptul că, dincolo de camerele de luat vederi, persoanele publice au și ele o viață care trebuie respectată. Pot spune că m-am aflat în ambele poziții, și de moderator, și de invitat, așa că am învățat să respect oamenii cu care stau de vorbă și să nu întrec niciodată limita bunului-simț, pentru că nu ne este nimeni dator cu explicații despre ceea ce trăiește. Fiecare are dreptul la viață privată. Chiar și legea o spune.

Este online-ul un domeniu care ți se potrivește mai bine? 

Ador ceea ce fac în prezent. EDA Video Blog, revistă online EDA Magazine și rețelele de socializare îmi ocupă tot timpul. Nu doresc să neglijez niciuna dintre ele, pentru că îmi sunt la fel de dragi. Mă regăsesc în ceea ce fac în prezent și sunt liniștită. 

Femeile au nevoie mereu de sfaturi? Cărui public i te adresezi cu videoblogul tău? 

Eu vreau să cred că publicul meu este numeros și diversificat. Am avut curiozitatea să văd statisticile pe rețelele de socializare și am fost surprinsă să descopăr că 70% din urmăritori sunt femei de toate vârstele. Este minunat să știi că tu, femeie, ai cucerit inimile și atenția altor femei.

Transformarea ta exterioară, dar și interioară a venit firesc sau ai vrut să te reinventezi? 

Sunt anumite etape în viață când îți dai seama că ai nevoie de un restart sau unele în care îți dai seama că ești pur și simplu diferită după ce ai mai traversat o zi, o experiență, un episod. Toate schimbările pe care mi le-am făcut au venit în urma unei analize amănunțite a ceea ce eram și a unor discuții ample cu echipa mea de imagine. Concluzia se citește pe chipul meu. Și fericirea, de asemenea.  

În ce proiecte umanitare te implici și ce faci pentru a fi utilă comunității? 

Îmi place să ajut oamenii, dar nu și să mă laud cu asta. Iubesc copiii și, ori de câte ori viața îmi scoate în cale o poveste în care îmi găsesc rostul, utilitatea, sunt onorată să pot face parte din ea, cu sens.  

De unde puterea să te apleci la durerea și nevoile celor din jur? 

Și eu am avut momentele mele în care ajutorul altora m-a readus la viață. Să nu uităm de unde plecăm, pentru că ne putem întoarce oricând acolo. Să încercăm tot timpul să ne punem în locul celor de lângă noi care trec prin momente grele!

Ai făcut modelling. Te mai atrage domeniul? 

Fac în continuare, pentru că săptămânal am shootinguri pentru diferite proiecte ale unor branduri renumite. Este pasiunea mea și nu voi renunța prea curând la ea.

Dacă ai crea o linie de haine, ce nume i-ai da și ce ai promova? 

Numele nu l-aș divulga acum, pentru că este foarte posibil să vă fac o surpriză în curând. Aș promova ceea ce mă reprezintă și ceea ce oamenii ar putea asocia cu ușurință cu mine și cu stilul meu.

Schimbările din viața noastră sunt benefice întotdeauna?

Dacă ar fi să ne ghidăm după vorba foarte uzitată „Nimic nu este întâmplător“, am înțelege că toate își au rostul în viața noastră. Eu am învățat să zâmbesc indiferent cu ce m-a surprins viața. Timpul vindecă și cele mai adânci răni, așa că pot spune că beneficiile țin de cât de pregătit ești să extragi ce trebuie din fiecare întâmplare. Întorc totul în favoarea mea. Chiar și grijile cotidiene.

Notorietatea a avut un preț greu pentru viața personală? 

Notorietatea are și ea prețul ei. Odată cu ea, pierzi din intimitate, însă eu nu pot spune că regret asta, pentru că, pe de altă parte, am avut bucuria să merg pe stradă și să vină oameni să mă ia în brațe, să-mi spună că sunt preferata lor și că au trăit odată cu mine atât supărările, cât și bucuriile mele. Ei mi-au dat puterea să sper și să cred că am pentru ce să fiu activă în spațiul public. 

Îți place iarna? Practici vreun sport specific? 

N-aș putea spune că este anotimpul meu preferat, deși m-am născut pe 2 februarie. Nu știu să schiez și recunosc că-mi este și foarte teamă. Prefer să stau la plajă și să înot decât să fiu zgribulită în nămeți.  

Ce faci să ai tenul OK pe vreme geroasă? 

Multe tratamente de superhidratare. Sunt tratamente pe care le folosesc și vedete internaționale precum Madonna sau Beyoncé. Protejează tenul și îți stimulează colagenul din corp. 

Hainele de iarnă pe care le alegi sunt colorate?

Îi mulțumesc stilistei mele Eniko Szanto că m-a scăpat de shoppingul haotic pe care îl făceam odată cu fiecare schimbare de sezon. Ea se ocupă de tot și îmi alege hainele care să mi se potrivească în funcție de mai multe considerente. Îmi plac hainele colorate, așa că nu evit să le port atunci când simt că sunt potrivite cu starea mea, cu momentul din zi, cu locul în care merg.  

Cum arată dimineața ta de Crăciun? 

Cea mai frumoasă zi din an. Iubesc sărbătorile de iarnă. Acasă cu familia, cadouri de la Moș Crăciun, miros de cozonaci și sarmale, cățeii alergând fericiți prin casă, gata-gata să răstoarne bradul. Este o zi plină de emoție și dragoste împărtășită cu cei dragi. 

Te-ai sfătuit cu Moșul pentru darurile pe care ți le dorești? 

Îmi doresc liniște, sănătate și multă energie pozitivă. În rest, sunt recunoscătoare pentru tot ce am.

Ți-ai pregătit ținuta de revelion? 

Încă nu știu ce voi face în noaptea de revelion. Probabil o să muncesc sau o să plec într-o vacanță exotică. Mai trag puțin de timp, pentru că nu vreau să cred că deja se încheie anul. Parcă prea repede a trecut. 

Și cum să arate anul tău 2017? 

Aștept să mă surprindă. Nu-mi pun prea multe așteptări în el ca să nu se lase cu dezamăgiri. 

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr49/08.12.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns