Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Adrian Nicolae răspunde la 5 întrebări despre FNT 2019

Adrian Nicolae răspunde la 5 întrebări despre FNT 2019

 

Actorul Adrian Nicolae joacă în spectacolele „Zbor deasupra unui cuib de cuci” și „Colivia cu nebune”, care se joacă la Teatrul Metropolis, dar și în cadrul FNT.

Ce are atât de special acest text, „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, de este pus în scenă, în fiecare an, la foarte multe teatre din țară?

“Zbor deasupra unui cuib de cuci” e un text despre putere și libertate. Un spital de psihiatrie devine ring pentru o dezbatere pe cât de interesantă, pe atât de necesară despre abuzul de putere și fragilitatea echilibrului între confort și libertate. Uneori, viața se vede mai drept prin ochii celor mai nefericiți dintre noi.

Ce aduce nou spectacolul de la Metropolis?

Ca actor, nimic. Ca spectator, e un bun prilej de a vedea creații interesante ale colegilor din alte orașe.

Ce e deosebit, pentru tine ca actor, un spectacol jucat ]n FNT?

Cred că orice actor care alege teatrul ca mediu de expresie a ales deja publicul în detrimentul notorietății.

Mai e loc de poezie în teatrul contemporan?

Nu numai că e loc de poezie în teatrul contemporan, dar e nevoie de ea.

Dă-mi câteva argumente să vin la teatru chiar dacă nu am intrat niciodată într-o sală de spectacol.

Spectatorul de teatru vede ceva irepetabil (când teatrul e bine făcut). Senzația de importanță a clipei, a viului, a realității unei relații care se construiește sub ochii lui, e ceva ce nicio altă artă nu îi poate oferi.

Text: Ivana Iancu

Foto: PR

 

 

Festivalul Naţional de Teatru, ajuns anul acesta la cea de-a 29-a ediţie, a avut loc în perioada 18-27 octombrie 2019. Producătorii Festivalului Naţional de Teatru sunt: UNITER – Uniunea Teatrală din România, Centrul Cultural Expo Arte şi Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. A fost finanțat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Primăria Capitalei, în parteneriat cu Institutul Cultural Român. Ediție desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Detalii despre FNT 2019 găsiți pe pagina de Facebook și pe site.

Comments

comments

Lasă un răspuns