Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Anca Ciota: Dimineața mea are culoarea cafelei cu lapte

Anca Ciota: Dimineața mea are culoarea cafelei cu lapte

Anca Ciota este absolventă de jurnalism la Universitatea Media Pro. A lucrat din 2010 la Kanal, realizând reportaje și interviuri. În cadrul rubricii WOWbiz, a lucrat pentru rubrica „Drumul spre celebritate“. Este pasionată de sport, face înot și schiază. Anca este căsătorită cu  cântărețul de muzică dance Phelipe.

Ai studii în domeniu sau te instruiești zilnic?

Recent, am realizat un interviu cu Maia, fiica lui Teo Trandafir, care la cei 13 ani ai săi mi-a spus că ea nu știe ce facultate trebuie să faci pentru a ajunge prezentator TV. M-a amuzat foarte tare și, într-adevăr, pentru a deveni prezentator, nu ai nevoie de o școală anume, ci de spontaneitate, minte ascuțită, spirit de observație și pregătire continuă. Am terminat Facultatea de Jurnalism și am urmat și un master în „Comunicare și relații publice“, dar nimic nu te pregătește cu adevărat pentru senzația pe care ți-o dă o apariție live în platou. Totul ține de tine, de cât de bine îți stăpânești emoțiile și asta… e o „artă“ pe care o dobândești în timp.

Pare simplu ceea ce faci, dar ai trecut printr-un casting. Asta înseamnă că ai reușit fiindcă…

Am reușit pentru că sunt o persoană muncitoare și consecventă. Lucrez în Kanal D de șapte ani și de la an la an m-am perfecționat și am evoluat. Am luat foarte în serios castingul la care am fost chemată și m-am pregătit ca la carte. Am fost la ore de dicție, mi-am pus o hartă uriașa pe peretele din sufragerie și am repetat zi de zi. Am reușit pentru că mi-am dorit din tot sufletul o schimbare și am muncit zi de zi pentru asta.

Ce relație ai cu vremea? Te sperie iarna și ploile?

Deloc. Fiecare sezon e frumos. Iarna îmi place la nebunie, pentru că e anotimpul în care petrec mai mult timp cu familia și… pot să schiez. Ploile îmi plac doar când pot să stau în casă sub pătură și să mă uit la un film.

Te întreabă lumea de pe scara blocului cum va fi vremea mâine?

E întrebarea pe care mi-o adresează toată lumea! Chiar le-am spus colegilor din redacție că o să-mi așez pe birou un borcan în care să îmi pună o monedă ori de câte ori mă întreabă acest lucru. Cu siguranță, mi-aș cumpără ceva frumos în fiecare săptămâna!

A fi prezentator TV este un job ușor?

Este un job frumos! Nu pot să spun că e ușor, dar aș fi ipocrită să mă plâng că este greu. Până la urmă, e ceea ce îmi place cel mai mult să fac și pentru asta am muncit încă din facultate. Sunt conștientă că am multe de învățat, învăț de la oamenii din echipă în fiecare zi. Sunt deschisă la experiențe noi și mă simt bine în mijlocul colegilor mei de la Kanal D. Consider că mediul te poate forma, te poate influența în alegerile pe care le faci, în deciziile pe care le iei.

Ești matinală?

Sunt destul de matinală. Mă trezesc în jur de 7.30-8.00, însă nu sunt foarte prietenoasă înainte să beau o cafea.

Ce culori are dimineața pentru tine?

Dimineața mea are culoarea cafelei cu lapte.

Ce-ți spui când te trezești și vezi că nu-i soare?

A, iar am avut dreptate aseară când am anunțat cer înnorat!

Cum te-ai descrie?

Sunt o persoană foarte sociabilă, modestă, familistă și loială.

Ai mulți pantofi cu toc foarte înalt?

O, da! Mai ales de când prezint meteo, colecția mea s-a mărit. Am foarte multe perechi de stilettos, de toate culorile.

Ce stil vestimentar preferi și cât de important e capitolul ăsta pentru tine?

E punctul meu sensibil! Mereu am fost preocupată de haine, de când eram la grădiniță. Dacă nu-mi plăcea cum mă îmbrăca mama sau bunica, mare scandal ieșea! Stilul meu vestimentar de zi cu zi este casual. Port jeanși, tricouri și, foarte rar, îmi pun tocuri. Ținuta în care mă simt cel mai bine: o pereche de jeanși skinny, o cămașă oversized și bocanci. Așa mă simt în largul meu.

Ce cărți răsfoiești, ce muzică asculți, pe ce străzi te plimbi – pe scurt, ce faci cu timpul liber?

Am foarte puțin timp liber. Atunci când am câteva ore doar pentru mine, îmi place să fac ceva relaxant. Ultima carte pe care am citit-o este „Amanta lui Freud“. Cât despre muzică, ascult aproape toate genurile. Nu ies în club aproape niciodată, seara de sâmbătă ideală pentru mine este să stau în pat și să mă uit la un film. Și să mănânc ceva bun!

Cum e Bucureștiul, văzut prin prisma vremii?

Nu m-am gândit niciodată la asta. Nu sunt meteodependentă.

Te-ai gândit cum ar fi să ai un job de birou, de 8 ore, la Institutul de Meteorologie?

Sincer? Nu cred că mi-ar plăcea deloc. Lumea are impresia că, dacă prezinți meteo, brusc ești expert în fenomenele naturii. Nu e așa. Avem un site de unde luăm informațiile și, pe baza lor, le prezentăm oamenilor vremea. Dar să lucrezi la Institutul de Meteorologie nu cred că e chiar așa de simplu.

Cât de apropiată ești de mama ta?

Avem o relație apropiată, dar nu ne vedem atât de des cum mi-aș dori, pentru că părinții locuiesc în Deva. Mama e cea mai importantă persoană pentru mine. Ea mă susține din toate punctele de vedere și știu că face pentru mine tot ce face.

Care este cea mai importantă lecție pe care ți-a dat-o viața?

M-a învățat că lucrul cel mai important în viață este familia. Prietenii vin și pleacă, dar familia e mereu alături de tine. Și la bine, și la greu.

Trăiești clipa?

Hmmm…  Nu prea mă caracterizează vorba asta. Sunt destul de calculată, analitică, mereu mă gândesc la consecințe.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.43/2.11.2017
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns