Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Anca Dumitrescu: Aș vrea să opresc timpul în loc

Anca Dumitrescu: Aș vrea să opresc timpul în loc

Anca Dumitrescu este prezentatoarea matinalului de la Digi24. Asta i-a schimbat stilul de viață dar și modul de a percepe lumea. O energizează răsăritul soarelui, dar și prezența Zuzucăi, o cățelușă moțată care îi face ziua frumosă sau măcar suportabilă. De aproape 2 ani, băiețelul ei, Matei, i-a schimbat cu adevărat viața. I se dedică cu bucurie, merg în parc, se joacă, de-a v-ați ascunselea, cântă, citiesc și dansează, împreună.

Ce experiență jurnalistică ai acumulat la Digimatinal?

Tot ce știu astăzi despre televiziune, știu datorită acestei emisiuni. Există deja de 5 ani, așadar a fost timp suficient în care noi să creștem produsul care ne-a și definit. Experiența acumulată nu se rezumă doar la ce poate fi văzut la televizor, ci e o adevărată experiență de viață. Munca în televiziune este muncă de echipă, înveți să relaționezi cu diferite caractere, să funcționezi ca un întreg și să nu îți asumi succesul. Și viceversa este valabilă: eșecul e și el o „muncă de echipă“. 

Nu e greu să fii zilnic matinală?

Greu e să mă trezesc la ora 4, la fel de greu ca acum 5 ani. Dar după un mic dejun în grabă și o cană de cafea, altfel vezi ziua ce tocmai începe. E neplăcut să pleci la serviciu atunci când cei mai mulți dorm adânc, însă este foarte plăcut atunci când termini serviciul și îți dai seama câte ore libere ai la dispoziție. Ziua „matinalilor“ este în mod sigur mai lungă decât a celorlați și ăsta este un avantaj.

Credeai tu, atunci când visai cu ochii deschiși la o carieră în televiziune, că asta va presupune sacrificii de tot felul?

Știam că vor exista și sacrificii, însă nu-mi imaginam care vor fi acestea. Nu vreau să pozez în victimă, pentru că meseria pe care o avem este minunată, însă mulți uită faptul că și noi cei de la televizor suntem oameni. Avem zile în care suntem bolnavi, zile în care avem probleme acasă, zile în care suntem mai obosiți și totuși, în toate aceste zile, la televizor trebuie să arătăm exact ca în cea mai frumoasă zi din viață. Nu e deloc ușor, buna dispoziție este foarte greu de mimat uneori. Cei care lucrează în televiziune nu au sărbători, trebuie să fie în permanență conectați la evenimentele în desfășurare chiar și atunci când programul lor s-a terminat.

Deși lucrezi de ani buni în media, ai o viață personală discretă. Cum reușești?

Nu sunt deloc o persoană mondenă. Sunt doar câteva evenimente la care aleg să merg și o fac de drag nu pentru că îmi doresc ca prezența mea acolo să însemne promovare. Nici nu cred că ar fi cineva interesat de viața mea personală, pentru că sunt un om normal, cu o viață normală, o persoană care merge la piață și se plimbă în parc, care preferă tenișii și nu se machiază în timpul liber. Am preferat să-mi țin viața privată departe de ochii camerelor. Nu am postat nicio fotografie de la nunta mea, nicio poză cu copilul meu. Voi face acest lucru atunci când voi considera că este un proiect frumos la mijloc.

Crezi că anumite curente la modă sunt potrivite oricui? De pildă, regimul vegan poate fi adoptat de oricine?

Nu cred în nimic din ceea ce presupune o extremă sau, mai bine spus, nu cred că mi se potrivește mie așa ceva. Cred că ar trebui să avem un meniu cât mai variat care să includă și carne, și lactate, și, de ce nu, ceva dulce. Diferența între cumpătare și exces o face cantitatea. Fiecare știe ce îi face bine organismului său și știe ce alegeri ar trebui să facă. La fel cred și în ceea ce privește sportul. Pot și mi se pare în regulă să fac sport de 2-3 ori pe săptămână, dar să merg de 6 ori pe săptămână la sală mi se pare o exagerare.

Tu ce regim de viață ai?

Am grijă să mănânc din toate. Mănâc carne, lactate, fructe, legume și nu mă rețin de la nimic dacă îmi e poftă, cu condiția să nu mănânc zilnic numai alimente „nesănătoase“. Îmi plac pizza și pastele și recunosc că mi-e greu să renunț la dulciuri. Încerc, pe cât posibil, să consum varianta mai sănătoasă a zahărului: ciocolată cu conținut ridicat de cacao, curmale, fructe. Fac sport de 3 ori pe săptămâna și încerc să beau cât mai multe lichide. Nu plec niciodată de acasă fără să iau micul dejun și nu beau sucuri acidulate. De fapt, mișcare fac mult mai des pentru că zilnic merg cu Matei în parc, dar și cu cățelușa mea Zuzuca, la plimbare.

Ești mămică. Nu ți se pare că avem o generație de mămici mai legate de telefon decât de copii?

Nu știu cum sunt alții. Pentru mine, nucleul familiei este, de aproape 2, ani băiețelul meu Matei. Lui îi dedicăm cea mai mare parte a timpului liber: ne jucăm, cântăm, citim, dansăm, ne uităm pe cărți, ieșim în parc.

Gătești acasă?  Supraveghezi cu atenție meniul copilului?

Nu sunt o gospodină în adevăratul sens al cuvântului. Nu știu să fac ciorbe sau sarmale, însă îmi place să mă amuz cu rețete actuale. În ceea ce îl privește pe Matei, lucrurile stau altfel. Lui îi gătesc mai des, tot rețete găsite pe diferite site-uri. Matei mănâncă foarte sănătos, îi plac mult fructele și legumele și nu mănâncă dulciuri cumpărate de niciun fel. Am cumpărat de curând și un slow cooker de care sunt foarte încântată, pentru că am senzația că face treaba în locul meu.

Îți studiezi fiecare apariție la evenimente? 

Îmi place să respect dress code-ul impus de eveniment și prefer să nu particip la o ceremonie pentru care nu am ținuta cerută în invitație.

Cum ți-ai decorat casa?

Am ales un mobilier simplu, pentru că îmi place ideea de spațiu. Predomină albul și bejul din același motiv. Camera lui Matei este cea mai colorată și amenajarea ei a durat mai mult. Este printre cele mai frumoase camere de copil și spun asta fără pic de modestie.

E dificil să alegi câteodată între carieră și familie?

Încerc, pe cât posibil, să le îmbin nu să aleg. E dificil să-i explic lui Matei că trebuie să dorm atunci când ajung acasă, însă compensez cu faptul că îi acord toată atenția pe parcursul după-amiezelor. Sunt și sărbători pe care trebuie să le petrec la serviciu, însă programul îmi permite să mă bucur ulterior și de timp petrecut cu familia.

Ce locuri din lumea asta ai vrea să mai vizitezi?

Am multe destinații pe listă: China, Coasta de Vest a Statelor Unite, Australia. Ne place să călătorim și abia așteptăm să înțeleagă și Matei mai bine acest lucru și să se bucure împreună cu noi de diferite destinații.

Ca să fii mulțumită de viață ta, de ce ar mai fi nevoie? 

Să opresc puțin timpul în loc. Am acum tot ce îmi doresc: o familie frumoasă, un copil minunat, un job la care am visat. Nu îmi lipsește nimic, poate doar ziua cu mai mult de 24 ore.   

  

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.23/15.06.2017
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns