Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Andra: Nu încerc să par altfel decât sunt

Andra: Nu încerc să par altfel decât sunt

Andra cea dragă nouă pentru vocea ei, pentru sinceritatea și simplitatea nedisimulată împlinește anul acesta 32 de ani. Ei da, fetița care ne uluia cu vocea este o femeie matură, cu o căsnicie solidă, e căsătorită cu Cătălin Măruță de zece ani, și are doi copii frumoși, David, care are 6 ani și jumătate, și Eva Ioana Maria, de 2 ani și jumătate. Andra, interpreta valoroasă, juratul profesionist de la „Vocea României Junior“ și „Românii au talent“, continuă să ne surprindă mereu. „Aievea“, concertul de la Sala Palatului care va avea loc pe 23, 24 și 25 februarie, este o poveste nespusă despre frumos, pe care Andra ne-o va împărtăși.

„Românii au talent“, „Vocea României Junior“ sunt proiecte care ți-au adus doar notorietate?

Sunt proiecte pe care le iubesc și în care simt că mă potrivesc. Cred că datorită carierei și notorietății mele am fost invitată să fac parte din juriu, respectiv să devin antrenor la Vocea României Junior. Ambele proiecte îmi aduc bucurie și m-au ajutat să învăț multe. Mi-am adus aminte cum visam și eu să-mi transform pasiunea într-o carieră și cum sfaturile primite de la cei din jur mă ajutau să devin mai bună.

Cum manageriezi proiecte diferite și când ai vreme de muzică?

Iau fiecare zi așa cum este. Uneori filmez un videoclip, alteori merg la studio să înregistrez o piesă, filmez pentru o emisiune, merg să susțin concerte ori repet pentru un spectacol. Încerc să mă concentrez pe ce am de făcut și îmi dau silința să-mi iasă cât mai bine. Mă ajută echipa mea să păstrez o viziune de ansamblu asupra carierei, să facem tot ce ne propunem la început de an. Ne organizăm, ne împărțim responsabilitățile. Îmi negociez și concediul uneori, pentru că tour-managerul ar putea să ia concerte tot anul dacă nu-i spun din timp: „Vezi că în luna aia vreau să merg la mare!“ De muzică îmi găsesc mereu timp, e profesia mea.

Rareori se vorbește de rău despre tine în presă. În general, numai de bine. Cum ai reușit?

Sunt bucuroasă că e așa, sunt mândră dacă oamenii observă că îmi văd de munca mea și de familie. Nu fac ceva special doar ca presa să scrie despre mine, răspund cu drag la întrebări și nu încerc să par altfel decât sunt. Poate că ăsta e secretul. Nu am nimic de ascuns.

Ești socotită una dintre interpretele cel mai bine cotate din România, care și-a adunat banii muncind. A fost greu?

A fost și este greu, dar, când faci ce-ți place, nu simți asta ca pe un efort. Din afară se vede altfel viața de artist. Prețul unui concert pare să fie un profit personal, dar pentru orice concert al meu vine o echipă de 15 persoane: trupa, cu tot cu backing vocals, sunetist, mașiniști, un șofer. Există costuri pentru orice artist care ajunge la un anumit nivel profesional: un studio, o sală de repetiții, stiliști, compozitori, sunt multe lucruri care poate nu se văd de afară. E frumos, oricât ar fi de greu, mai ales dacă e visul tău să faci asta și dacă ai alături oameni valoroși.

Cum ți-ai pregătit show-ul de la Sala Palatului și ce așteptări ai de la publicul tău?

Am emoții și când mă gândesc la asta! Piele de găină! Suntem în pregătiri de câteva luni, lucrurile s-au legat foarte frumos. Am încercat ca prin primul concert să ridic așteptările publicului și cred că am reușit, pentru că anul acesta biletele s-au vândut și mai repede. Iar eu și echipa vrem să oferim un spectacol și mai surprinzător. Pe lângă muzica pe care publicul o cunoaște și o fredonează cu drag, vreau să ofer o experiență specială, emoție în primul rând, dar să fie memorabil și din punct de vedere vizual. Sper ca publicul să vină cu inima deschisă, să se bucure de show.

Ești căsătorită de aproape zece ani. Ce crezi că asigură longevitatea unei relații?

E o întrebare foarte grea. Nu sunt doi oameni la fel, nu sunt două relații la fel! E greu de dat o rețetă a fericirii. Pentru mine și Cătălin, relația a ținut și chiar a devenit mai solidă, pentru că ne iubim mult și ne apreciem pentru ceea ce suntem. În cuplu, unii încearcă să-și schimbe partenerul într-un fel sau altul pentru că, de fapt, nu se potrivesc cu adevărat. Eu nu știu dacă poți să schimbi mult un om, mai bine îl găsești pe cel potrivit pentru tine.

Ești un partener dedicat?

Sunt un partener foarte prezent în relație, la fel și Cătălin, chiar dacă amândoi muncim, iar copiii ne ocupă mult timp. Vorbim des între patru ochi despre lucrurile cu adevărat importante, ne spunem direct dacă avem vreo supărare și nu ascundem sub preș problemele. Cred că asta e important ca să te poți baza pe partenerul tău.

Cum vă petreceți timpul în familie?

În patru e foarte multă distracție. Ne jucăm mult, dansăm, cântăm, facem puzzle-uri și lego-uri, desenăm, ne imităm. Când ai copii, totul e o joacă. De multe ori ne vedem cu rude sau cu prieteni care au și ei copii și e foarte vesel.

Ca fiică, ești răbdătoare și generoasă cu părinții tăi?

Dacă mă întrebi pe mine, da, dar dacă îi întrebi pe ei… nu știu! (râde) Cu siguranță, suntem generoși unii cu alții, ce e al meu e și al lor și invers. Mă și ajută mult cu Eva și David, suntem foarte apropiați. Le datorez foarte mult, doar sunt părinții mei. Cât de răbdătoare sunt însă? Nu știu. Eu sunt foarte directă, dar părinții mă cunosc, doar ei m-au crescut așa, să am încredere în mine, să spun ce gândesc. Deci nu cred că îi deranjează că uneori mă plâng de ceva.

În ce relație te afli cu tine?

Sunt bine cu mine, dar n-aș zice că nu aș corecta nimic la mine. Mă simt bine în pielea mea, dar încerc să îmi controlez anumite impulsuri, de exemplu mă enervez repede și încerc să mă temperez. Cred că toți trebuie să fim conștienți de calități și de defecte, să avem o imagine realistă despre noi.

Marea majoritate a pieselor tale sunt romantice. Sursa romantismului este…

Personalitatea mea. Eu cred în iubire adevărată și în finaluri fericite.

Dincolo de Andra VEDETA, cum e Andra de acasă?

La fel. Sunt veselă, am multă energie, cânt adesea, la cererea publicului, adică a copiilor!

Cum erai în adolescență, la școală?

Foarte ambițioasă.

O definiție a prieteniei?

Prietenia este relația care formează familii, fără să fie nevoie de acte sau de legături de sânge.

Ce fel de șofer ești?

Sunt atentă.

Îți alegi greu pantofii înainte de a ieși din casă?

Nu, mi-i aleg la final, după ce m-am îmbrăcat.

Gătești? Ce anume?

Pentru copii fac des supe sau orez, dar în general îmi place mâncarea asiatică. Când avem creveți, toată lumea se bucură. Și mâncarea românească îmi place, dar la mine gătește mai mult mama.

Dormi mult?

Aș vrea eu!

Citeste si:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.04/2018
Sursa foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns