Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Cezar Ouatu: Jos pălăria, dragi femei!

Cezar Ouatu: Jos pălăria, dragi femei!

Cezar Ouatu aproape că nu mai are nevoie de prezentare: muzician de formație clasică, a abordat genul pop-opera și și-a făcut un renume internațional. Acum se află într-o nouă postură, aceea de prezentator al semifinalelor și al finalei Eurovision, alături de actrița Diana Dumitrescu. Cezar a avut amabilitatea să răspundă la câteva întrebări pentru revista Femeia.

În 2013 ai concurat la Eurovision, iar acum ești în postura de gazdă. Cum te simți în acest rol? E mai plăcut decât să concurezi?

După cum am spus, în acest “serial” al vieții mele numit Eurovision am jucat multe roluri și acum “episodul” și rolul prezentatorului a venit ca o nouă provocare pe care am acceptat-o fără probleme. Îmi plac provocările! Este clar că viața mea este să cânt, dar îmi dau seama că descopăr noi valențe care au un numitor comun: arta! Părerea mea: este o artă să fii prezentator, cu atât mai mult la Eurovision, unde știu, simt emoțiile tuturor și parcă respir în același timp cu ei! Îmi place!

Ești un muzician de succes, dar formarea ta de bază este clasică. Cum ai ajuns la pop-operă?

Am ajuns la pop-opera datorită flexibilității mele muzicale, datorită faptului că sunt pasionat de jazz, că sunt pianist la bază. În plus, mi se spune că sunt cameleonic din punct de vedere vocal. Și pentru că îmi place. Sincer, nu este ușor să vii din lumea muzicii baroce, din producții de operă de succes în fața marelui public, comercial să-l numesc. Dar eu susțin că, într-un fel, am reușit să aduc 1 gram de clasic prin interpretările mele pop-opera marelui public de acasă! Eurovisionul a fost un alt factor decisiv în acest sens, al drumului spre muzica pop-opera! Am avut plăcerea să cânt alături de Andreea Bocelli, un ambasador al genului pop-opera, și mi-am dat seama că, dacă ai talent, voce și har, de ce să nu cânți pentru toată lumea? Consider că acest gen muzical este mult mai accesibil tuturor decât zona de clasic, care reprezintă o nișă.

Ce proiecte profesionale ai pentru anul 2018?

Foarte multe proiecte am pentru 2018, începând de la zona muzicală, atât în calitate de interpret, cât și în calitate de producător și organizator de spectacole. Lucrez la un nou album pop-opera care este dedicat superbei Italii, cea de a doua casă a mea. Și, de asemenea, continui cu zona pedagogică, de unde primesc multe satisfacții din partea elevilor mei. Și tot pentru 2018, am proiecte de televiziune și un debut cinematografic.

Cu ce mari artiști îți dorești să lucrezi în viitor?

Sarah Brightman, David Foster, Delia, Josh Groban, David Garret… 

Ce planuri personale ai?

Îmi doresc o familie și mai ales un copil. Iubesc copiii foarte mult!

Cititoarele revistei Femeia te admiră și sunt interesate să afle cât mai multe informații despre tine. Ai vreo recomandare specială pentru ele? Ce admiri la o femeie?

Recomandarea mea este să îmi fie alături în continuare și vreau să le spun că pentru mine, femeia are ceva sacru: pentru simplu fapt că femeile fac posibilă perpetuarea speciei umane. Făcând ușor haz de necaz, de când am avut parte de diferite travestiuri pentru o emisiune TV, mi-am dat seama cât de greu este să fii femeie (tocuri, epilări, unghii), așa că jos pălăria, dragi femei! Vă iubesc!

*Cezar Ouatu alături de Diana Dumitrescu

Text: Dana Verescu

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns