Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Diana Bart: Mă simt completă

Diana Bart: Mă simt completă

Trăiește o periodă minunată din viața ei, are un job interesant și o casă nouă în care a venit de curând și Maira, fiica ei.

Diana Bart prezintă, împreună cu Alexandru Constantin, emisiunea Focus Magazinde la Prima TV. Iar despre ce i-au adus noile evenimente doar ea ne poate povesti.

Te-ai întors la lucru… neschimbată, poate mai senină. Ți-a modificat ritmul vieții Maira? Ce ți-a adus ea de fapt?

Mi-a adus fericire infinită. E greu de descris în cuvinte, e minunat sentimentul să știi că ai dat viață puiului tău și acum tu ești cea care îl crește. Mă simt completă.

Cum te descurci cu un bebeluș, un job și cu toate cele pe care trebuie să le facă o femeie acasă?

Sunt o fire foarte dinamică de felul meu și mă stimulează să mă descurc în orice situație. Mai mult, mi se par niște lucruri normale, toate care mi se întâmplă acum și pe care mi le-am asumat ca mamă, soție, om de televiziune. Fac parte din viața mea, așa cum am ales eu să o construiesc, le fac cu plăcere și devotament, iar așa totul mi se pare frumos, chiar dacă se cer și sacrificii. E perfect normal!

De ce Maira?

Am vrut un nume aparte, un nume cu rezonanță, cu „punctul pe i“, care să meargă cu numele de familie, Dumitrescu. Cu atât mai mult cu cât unii psihologi susțin că cei cu nume mai deosebite se simt mai speciali. Am vrut inițial Sofia, dar a devenit destul de banal. Însă așa a căzut, s-o botezam de sfânta Sofia, așa că acest nume l-am ales al doilea, care să-i fie protector.

Nu te întreb dacă e frumoasă și cu cine seamănă, ci întreb dacă deja comunicați și cum sunt momentele voastre de „dialog“?

Orice mamă își vede copilul cel mai frumos, cel mai cel. Eu am început să „comunic“ cu ea de când era în burtică. Și cred foarte mult în treaba asta. Chiar dacă este atât de mică, comportamentul meu se vede în al ei. Îi vorbesc foarte mult, îi cânt, îi explic, îi ofer afecțiune și, da, chiar îmi arată că ei, bebelușii, au o capacitate fantastică. Așa că îmi răspunde și ea, e fericită și cumințică mai tot timpul. Ca să nu spun că e cu zâmbetul pe buze aproape toată ziua, râde și stă în brațe la toată lumea.

Toate știrile vorbesc despre… ce mămică fit ești. E important să fii fit imediat după naștere pentru o stare bună?

În primul rând, e bine pentru starea mea fizică și psihică. Mă pot mobiliza mult mai ușor, mai ales că un bebeluș implică multă activitate. Apoi, mă simt bine în pielea mea, ceea ce-mi dă o stare de bine. Și în aceeași măsură e satisfăcător pentru mine ca femeie, în relația cu soțul meu și cu cariera mea. Până la urmă, mi-am respectat stilul de viață, mi-am mai făcut și pofte, dar cumpătat.

Împărtășești câte ceva din experiența aceasta și altor mămici sau viitoare mămici?

Da, sunt bine-venite sfaturile coerente pentru fiecare dintre noi. E bine să te inspiri, dar să respecți ceea ce simți tu pentru copilul tău. Oricând mi se cere să împărtășesc vreo idee, o fac cu mare drag.

Ce le-ai recomanda mămicilor care așteaptă deja un bebe, pentru păstrarea unui echilibru de greutate în timpul sarcinii. Tu cum ai procedat?

Eu am în general un stil de viață sănătos, care exclude grăsimea, prăjelile, pâinea albă și zahărul. Rar îmi fac pofte dulci; în cea mai mare parte, aleg variantele sănătoase. Consum regulat trei mese pe zi, două dintre ele conțin mâncare gătită, în general de mine. Sunt atentă să-i dau organismului cam tot ceea ce are nevoie zilnic: proteine, fibre și carbohidrați. Și, pe cât pot, exclud seara carbohidrații. Salatele, carnea de pește cu legume, fructele de mare sau carnea de vită, pui și porc fără grăsime sunt perfecte pentru cină. Mănânc și sarmale, dar le fac cu piept de curcan, suc de roșii de casă, condimente bune și le pun direct în cuptor, fără să călesc ceva. Sunt delicioase! Se poate mânca gustos și fără să te îngrași. În plus, sunt o fire activă. Merg pe jos mult, urc scări, fac fitness și nu-mi lipsesc cei doi litri de apă pe zi.

Cum stai cu timpul alocat doar pentru tine?

Mai greu acum, dar este o etapă din viața mea, iar faptul că în tot acest timp fac lucruri pentru copilul meu îmi dă satisfacție. Însă încerc să nu mă neglijez.

Dar cu somnul? Te împaci cu starea permanentă de veghe?

Primele două luni au fost mai grele, atunci când Maira se trezea din două în două ore să mănânce. Dar atunci reușeam să mai fur câte o oră, două ziua, între treburi, atunci când ea dormea. Acum deja doarme cinci ore legate pe noapte, mă mai trezesc de două ori, așa că devine din ce în ce mai ușor.

Ați început să ieșiți în trei chiar și într-un weekend?

Da, am ieșit de câteva ori să luăm prânzul sau cina la o terasă. Chiar ne miram cât de cumințică a stat. Ne și plimbăm des prin parc. Plus că avem deja numărate două weekenduri în care am dus-o la mare pe Maira.

Să revenim la job. Ce mai e nou la muncă?

Jobul l-am găsit așa cum l-am lăsat. Iar faptul că emisiunea noastră este seara mă ajută foarte mult. Și asta pentru că, atunci când plec eu la redacție, vine Mihai de la birou și stă cu cea mică.

Ce proiecte te așteaptă?

După 13 ani de presă, pot spune că în cariera jurnalistică mai e loc de urcat, cred că e loc tot timpul pentru evoluție. În paralel, vreau să-mi dezvolt și latura de decorator de interioare, dar când va mai crește cea mică. Deocamdată, îmi continui studiile la Școala de Artă, unde mai am de străbătut doi ani.

Pentru cine cumperi acum hăinuțe?

Păi și pentru mami în continuare, dar acum mai mult online, căci nu mai prea am timp de bătut magazinele. Și îmi face maximă plăcere să-i cumpăr celei mici, sunt atât de multe hăinuțe frumoase! Dar reușesc să iau cumpătat, văzând cât de repede crește.

Sport, diete, ceva acolo?

Acum mă voi reapuca de sală. În rest, urc scări cât pot de mult, ceea ce am făcut și în toate lunile de sarcină, până înainte să nasc. Nu sunt adepta dietelor, consider că nu trebuie să ajungem acolo.    

Vine toamna. Ce parfum de amintiri îți aduce anotimpul ăsta?

Fiecare anotimp îmi trezește câte ceva. Toamna îmi amintește de începerea școlii. Voi retrăi această perioadă odată cu cea mică. Abia aștept să luăm cărticele, apoi rechizite…

  

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.39/05.10.2017
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: PrimaTV

Comments

comments

Lasă un răspuns