Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Doru Todoruț: Dragostea este sistemul nervos al sufletului

Doru Todoruț: Dragostea este sistemul nervos al sufletului

Doru Todoruț a revenit în forță cu o piesă de dragoste, Trei sfertul meu. În plin succes, am reușit să aflăm câteva lucruri care nu se văd pe scenă…

 

Cine este astăzi Doru Todoruț?

M-am uitat, fără intenție, când am aranjat anumite lucruri prin casă, într-o cutie în care îmi țin poze din copilărie și alte lucruri personale și am constatat că fizic sunt foarte diferit, dar în interior sunt același: cu încrederea prea mare în semeni, cu visuri și dorințe mari în legătură cu mine, optimist și zâmbitor mai mereu. Cred că mi-am îndeplinit toate dorințele pe care le-am avut din copilărie și am o mulțumire de sine mare datorită acestui aspect. Proiectul muzical solo „Doru Todoruț˝ este cea mai recentă dorință împlinită și, poate și din acest motiv, cea mai mare din ultima vreme. Înseamnă un pas important în cariera mea muzicală și sper să ne bucurăm cu toții de el.

De ce ți-ai schimbat stilul muzical? Cine și ce a contribuit la această decizie?

Proiectul Deepcentral continuă. Mai exact, nu vorbim despre o schimbare a stilului, ci despre o completare a personalității mele artistice. Am simțit de mult să cânt și altfel, despre alte stări, care nu rezonau cu structura proiectului Deepcentral, fapt ce m-a încurajat să insist cu acest proiect solo. Este o nevoie interioară care acum, când am lansat deja primul single – „Trei sfertul meu˝ –  îmi aduce satisfacții imense.

Care este povestea din spatele piesei „Trei sfertul meu”?

„Trei sfertul meu˝, dincolo de o licență poetică, este o declarație de dragoste, pe cât de sinceră, pe atât de misterioasă. În dragoste nu vorbim despre implicare egală, ci de implicare totală din partea fiecăruia dintre cei doi. Total nu înseamnă egal! În povestea de față, trei sferturi. Cred că esența este să te bucuri de ceea ce oferi, nu de ceea ce primești. E o întreagă filosofie în spate. 

Ești de mult timp în industria muzicală românească și ai avut colaborări de succes. Cu cine ți-ai mai dori să cânți și nu ai reușit până acum?

Sunt deschis oricărei colaborări, atât timp cât piesa este foarte bună. 

Ce cântăreți și trupe te inspiră (atât din țară, cât și din străinătate)?

Îmi plac proiectele care au o bază solidă muzicală, care cresc organic, care au potențial. Îmi place Charlie Puth, ca să menționez doar un tânăr talentat cu succes. Cântă la instrument, are o bază muzicală, piesele sunt inspirate, dar nu simpliste. Sunt artiști care merită susținuți.

Dacă nu ai fi făcut muzică, ce ai fi ales?

Probabil că aș fi fost cadru didactic la Universitatea de Vest din Timișoara, unde aveam un început de carieră promițător.

Ce înseamnă dragostea pentru tine?

Dragostea pentru mine este sistemul nervos al sufletului. Ea face totul posibil.

Care crezi că sunt lucrurile de care o relație are nevoie ca să dureze?

Nu cred că sunt în măsură să răspund la această întrebare. Pot doar să susțin că nu e suficientă dragostea.

Cum reușești să te împarți între carieră și cele trei fetițe ale tale?

Fiecare dintre cele două aspecte sunt extrem de importante și corelate. Este nevoie de echilibru și discernământ pentru a face față cu succes. Mă străduiesc. Cred că este foarte important să fii alături de copil când are cea mai mare nevoie de tine, nu să fii mereu partenerul lui joacă, cu mențiunea că este minunat să găsesc timp pentru joacă cu fetițele mele. Le mulțumesc că sunt înțelegătoare referitor la deplasările mele din weekend. Mă revanșez în timpul săptămânii cu vârf!

Ce crezi că este cel mai important în educația copiilor tăi?

Educația este un proces complex ce presupune mai mulți factori, toți importanți. Unul dintre acești factori este exemplul părintelui, modelul pe care el îl reprezintă pentru copil și este un factor la care putem lucra zilnic pentru a-l îmbunătăți constant. Aș porni de aici în educarea copilului.

Ce alte surprize mai pregătești publicului?

Mă simt Moș Crăciun când răspund la această întrebare. Pregătesc primul concert live Doru Todoruț, lucrez intens la celelalte piese care vor alcătui primul album solo, va fi și o lansare a albumului anul viitor. Sper să mă surprind pe mine însumi ca să fiu sigur că vă voi surprinde plăcut și pe voi.

Sărbătorile se apropie cu pași repezi. Ce planuri ai pentru anul acesta?

Nu îmi fac planuri de sărbători. Îmi doresc doar să fiu sănătos și eu și voi și să ne întâlnim zâmbind! Sărbători fericite!

Cirește și:

Text: Corina Matei

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns