Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Ilinca Obădescu: Munca în televiziune m-a maturizat

Ilinca Obădescu: Munca în televiziune m-a maturizat

Să lucreze în televiziune este un vis devenit realitate pentru Ilinca Obădescu. Când era mică își dorea să devină medic, apoi psiholog, medic legist… Viața i-a schimbat însă aspirațiile și a adus-o în familia Kanal D, unde prezintă știrile de weekend. De fapt, acesta a fost visul ei cel mare – televiziunea. 

De câți ani ești în echipa Kanal D și cum a fost când ai ajuns prima dată în studiourile Kanal D?

Din primul moment, m-a impresionat atmosfera aceea de familie, felul în care am fost întâmpinată de viitorii colegi. Toată lumea a fost drăguță cu mine și chiar din prima zi, m-am simțit integrată în echipă. Am avut de învățat de la o sumedenie de oameni – operatori, editori, reporteri… Și mereu am fost motivată să ofer tot ce am mai bun pentru a performa, atât ca reporter, cât și ca prezentator. Pentru că înainte de a deveni prezentator de știri, am trecut prin toate etapele necesare.     

Ce sfat le-ai da tinerelor care aspiră la o astfel de carieră?

-Chiar zilele trecute am primit pe Facebook o întrebare:  „Ce școală de televiziune să urmez?“ Știind că eu am urmat o școală de televiziune, acea persoană m-a întrebat dacă ar fi potrivit să urmeze cursurile acelei instituții. Mi s-a părut impersonal să vorbesc pe Facebook cu ea, așa că i-am cerut numărul de telefon și am sunat-o. I-am pus niște întrebări pe care le pun tuturor celor care vor să lucreze în televiziune. Foarte mulți tineri aspiră astăzi la o carieră în televiziune, dar ei se văd din prima în fața camerelor de luat vederi, prezentatori. O carieră în televiziune înseamnă foarte multă muncă. Trebuie să treci prin munca de reporter, să cauți subiecte, să mergi pe teren, să vorbești cu oameni din diverse medii, să te documentezi în permanență, să scrii știrile, să înțelegi anumite mecanisme, să fii la curent cu ceea ce se întâmplă din punct de vedere social, politic. Totul cu calm, răbdare și curiozitate. Este un parcurs dificil, dar foarte frumos, care te pregătește pentru cariera de prezentator.

Cum s-a schimbat viața ta de când faci parte din echipa Kanal D?

Nu s-a schimbat foarte mult. Încerc să rămân cu picioarele pe pământ, mă duc la piața la care mergeam până acum, am același cunoștințe. Cred însă că m-am maturizat. Am învățat să prețuiesc oamenii de lângă mine mai mult, am învățat să gândesc mai mult înainte de a face ceva, de a acționa.

Realizezi și o rubrică difuzată joia în cadrul aceluiași grupaj informativ: „Ce faci în weekend?“ Cum ți-a venit aceeasta idee? 

Îmi doream să prezint ceva ce nu mai exista la acel moment pe piață, ceva la care oamenii să se uite cu plăcere și care să-i informeze; îmi doream o rubrică menită să-i pregătească pentru experiențe plăcute, relaxante. Rubrica există de aproape trei ani și le mulțumesc telespectatorilor că ne urmăresc în număr din ce în ce mai mare.

Odată cu noul platou al Știrilor Kanal D se schimbă și ceva legat de conținutul știrilor?

Într-adevăr, avem un platou luminos, cu o grafica nouă, sunt impresionată de cum arată acum. Cât privește conținutul, suntem interesați în continuare de tot ceea ce are impact major asupra vieții cetenilor, prezentăm cu obiectivitate informațiile și căutăm poveștile din spatele știrii.  

Cum este femeia Ilinca Obădescu? Gătești? Îți place să călătorești?

Sunt același om și dincolo de ecran. Aș putea să spun că fac totul cu pasiune. Îmi place să gătesc, este o preocupare constantă, mă relaxează. Îmi place să călătoresc când am timp. Cred că mai întâi trebuie să-ți cunoști țara, apoi să mergi pe alte meleaguri. Și e foarte important cu cine mergi în aceste călătorii.

Te pasionează fashionul încă de mică. E ceva nativ sau îl consideri o necesitate?

Nu sunt o împătimită a modei – dacă apare ceva nou pe piață nu e musai să-mi iau. Înainte de a cumpăra ceva, mă gândesc dacă-mi stă bine și cât voi purta acel lucru, în ce împrejurări. Cred că ar trebui să investim în haine de calitate pe care să le putem purta ani de zile. Nu sunt o împătimită a etichetelor, dar aleg anumite branduri fiindcă folosesc materiale de calitate.

Unde ai crescut, cine te-a influențat cel mai mult în devenirea ta?

Sunt bucureșteancă sută la sută. M-a influențat foarte mult mama mea, o persoană foarte feminină. Se trezea dimineața înaintea noastră, se pieptăna, își dădea cu cremă pe față, se aranja. Eu n-am văzut-o de multe ori în viața asta nearanjata. Tatăl meu este inginer la bază, am „luat“ foarte multe și de la el. Sunt un fel de „meșterul casei“, știu să repar de toate. În copilărie am avut o adevărată pasiune pentru matematică, influențată fiind de tatăl meu.

Cum era Ilinca în copilărie, în adolescență?

În copilărie, dar și în adolescență, eram foarte timidă. Între timp, am reușit să transform această timiditate într-un imbold de a face lucrurile și mai bine.

Care este întâmplarea recentă care te-a făcut să râzi cu poftă?

După un an de muncă, am avut parte de o vacanță de o săptămână în Antalia, unde am fost răsfățată la propriu. Am mai fost în resorturi din Turcia, dar ca anul acesta nu mi s-a mai întâmplat niciodată. De fiecare dată, la micul dejun, mi se aducea cafeaua și când ajungeam la jumătate de ceașcă, cineva îmi lua cana și-mi aducea alta nouă. Și am întrebat: „Dar de ce? E foarte bună cafeaua“; „Aaa, păi s-a răcit, domnișoară! Aducem alta!“. Mi s-a părut atât de amuzant, nu puteam să îmi dau seama câtă cafea beau, tot schimbând-o în ritmul acela!

Dacă n-ai fi fost prezentator la Știri, ce ai fi devenit?

Aș fi om de marketing, ceea ce am și făcut înainte de a ajunge la Știri. Pornisem de pe un post de secretară, la un departament financiar și marketing, și am ajuns, treptat, director de marketing. Știu că dacă nu aș mai fi în viața asta prezentator de știri, m-aș întoarce la marketing, pentru că am făcut acea muncă din tot sufletul și a însemnat foarte mult pentru mine.

De mică ai visat să fii prezentatoare de televiziune?

De mică visam să fiu doctoriță, până am crescut mai mare și am realizat că nu suport să văd suferință umană. Am realizat că mi-ar fi foarte greu să lucrez într-un spital. Mi-am dorit apoi să fiu psiholog, apoi… medic legist. În cele din urmă m-am apropiat mai mult de matematică și așa am ajuns să urmez cursurile Facultății de Marketing – Management. Aș putea spune că televiziunea a fost visul meu de tinerețe și maturitate.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.36/14.09.2017
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns