Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Nicoleta Nucă: Nu există o rețetă a fericirii

Nicoleta Nucă: Nu există o rețetă a fericirii

Nicoleta Nucă a făcut nu doar o schimbare de imagine, ci și una de ritm, în carieră. De la genul ingénue a făcut un pas important, dovedindu-se a fi o femeie puternică, creativă, ale cărei piese reflectă acest aspect. E atentă la muzică și text, fiindcă pretențiile publicului au crescut, iar ea se respectă ca artist.

Ce proiecte mai ai tu, Nicoleta?

Pentru moment, mă concentrez foarte mult pe compus. Am început să cochetez și cu această latură, mai puțin ușoară, dar foarte creativă a vieții de artist și îmi place foarte mult. Lucrez cot la cot cu Theea Miculescu la piese noi și împreuna încercăm să creăm doar muzică bună, care să mi se potrivească mănușă pe voce și texte cu mesaje tari, clare, directe, dar totodată calde și frumoase.

Ai fost de curând în mijlocul unor evenimente de familie importante. (Cânți la petreceri private, nunți și alte de astea.) Cum e pentru un interpret o asemenea întâlnire cu publicul?

Am fost de curând nașă de botez pentru fetița unor rude și cred că este un lucru foarte frumos. Ce-i drept, nu pot spune că mă dau în vânt după obiceiurile de la aceste evenimente, sunt mai degrabă adepta serbărilor cu un nou suflu, dar chiar și așa savurez din plin momentul. Când merg la evenimente de familie, încerc să uit că sunt artist, iar la evenimentele unde sunt invitată să cânt este exact ca la un concert: mă distrez și dăruiesc energia mea oamenilor.

Cum îți ordonează existența viața ta personală cu cariera?

Deși pentru moment cariera este pe primul loc, încerc să-mi fac timp și pentru mine. Mă ocup de muzică, dar asta nu înseamnă că nu am viață personală.

Vara, bucătărești? Cam ce?

Nu prea bucătăresc. Mai mult mama gătește, eu fac asta doar când am chef și timp. Iar vara, fiindcă e foarte cald, prefer să mănânc cât mai ușor: salate, legume și fructe.

Faci piața îmbrăcată lejer și fără fard? Te recunoaște lumea?

Sunt genul de femeie mereu aranjată, însă zi de zi port un machiaj foarte ușor și o vestimentație casual, cât mai confortabilă. Da, mă recunoaște lumea de multe ori și ăsta e un lucru foarte plăcut.   

În afară de muzică, cum îți petreci timpul?

În timpul liber merg la sală, la dans, ies cu prietenele la piscină sau ne vedem la masă la prânz sau cină. 

Cum ți-ai organizat relația cu fanii (blog, facebook etc.)?

Încerc să fiu cât mai activă pe rețelele de socializare și să fiu mereu în legătură cu fanii care îmi scriu. 

Povestea mai are valoare? Ce lucruri și idei încerci sa transmiți prin muzica ta?

Sunt o fire destul de realistă, îți mărturisesc că de mică nu am crezut în povești, așa că mă surprind destul de rar visând cu ochii deschiși. În piesele mele încerc să transmit mesaje reale, despre oameni și emoții, fie din experiențe personale, fie din poveștile altor oameni. 

Imaginea este obsedantă pentru timpul nostru. Cum faci tu să găsești timp pentru propria-ți îngrijire (sport, salon de frumusețe, trucuri de tot felul)?

Da, într-adevăr, trăim vremuri în care aspectul fizic contează, fiecare femeie încearcă să aibă cât mai multă grijă de propriul corp prin diferite modalități, iar eu nu sunt o excepție. Sunt adepta modului sănătos de viață, fac sport și dans, am o alimentație corectă, încerc să dorm cât mai mult și să mă odihnesc. Uneori, apelez și la un masaj tonifiant sau limfodrenant, cu ajutorul unor aparate specializate, dar și la tratamente faciale de hidratare și accelerare a producerii de colagen, pentru a menține tenul proaspăt. 

Ești adepta micilor corecturi chirurgicale sau preferi să lași natura să-și urmeze cursul?

Nu am nimic împotriva lor atâta vreme cât sunt cu măsură și de bun-gust. Avem o singură viață, așa că avem dreptul să ne simțim cât mai bine și mai împliniți pe durata acestei existențe, chiar și din punct de vedere fizic. Dacă o corectare la nivel estetic te face să te simți mai sigur pe tine și mai confortabil cu propriul corp și nu îți pune în pericol sănătatea sau chiar viața, atunci ești liber s-o faci.

Garderoba ta e ordonată după anumite principii? Cumperi ce îți trebuie sau acționezi la primul impuls?

Sunt adepta confortului atunci când vine vorba de haine, așa că pentru vestimentația de zi cu zi aleg mereu haine casual, cât mai lejere, cât mai comode și nu port tocuri. La evenimente mondene și la concerte, încalț mai mereu tocuri și aleg piese vestimentare stylish, outfituri create de stilista mea. Când vine vorba de shopping, cumpăr ce îmi place și ce e comod, dar totodată cer sfatul stilistei.

Există o rețetă a fericirii?

Nu. Fiecare om are o rețetă unică a sa, cu un dozaj diferit de ingrediente. După părerea mea, fericirea e formată din multe elemente fundamentale: momente unice și irepetabile, zâmbete, lacrimi de bucurie, clipe de sclipire în ochi, săruturi și atingeri calde, îmbrățișări, momente de singurătate, plimbări, călătorii, seri petrecute cu prietenii și persoanele dragi, muzică bună, cărți captivante, atingerea scopurilor, realizarea dorințelor etc. Cu alte cuvinte, fericirea este făcută din acele clipe de împlinire. 

Cum a fost  vara ta?

Vara mea trece pe acorduri de chitară și versuri la sesiunile de compus, cu râsete și distracție, muzică și dans cu prietenele mele, zile de soare și bronz, seri calde la un pahar de vin bun. E o vară frumoasă.

Tu stai mult la soare? Sau îți place la umbra brazilor?

Eu iubesc soarele! Chiar și atunci când e foarte cald stau la soare, pentru că ador pielea ciocolatie. Însă cu aceeași plăcere voi merge la plimbări pe munte și prin păduri!

Citești? Cauți anumite cărți?

Da, iubesc lectura și încerc să-mi fac timp cât mai mult pentru asta. De cele mai multe ori, citesc cărți care-mi sunt recomandate, dar mi se întâmplă destul de des să intru în librării și să aleg cărți în funcție de cât de atrăgătoare sunt descrierile lor. Citesc orice gen de cărți, de la romane de dragoste până la cărți de psihologie.

Ce presupune a trăi în armonie cu tine însăți, dar și cu cei dragi?

Înseamnă a face ceea ce îți place, a fi mulțumit cu ceea ce ai și a crește mereu.

Împlinirea este ceea ce ți-ai dorit sau a venit așa, firesc?

Împlinirea o simți, cel puțin în cazul meu, atunci când ai realizat tot ceea ce ți-ai propus și chiar mai mult, atunci când ai oameni dragi alături, în care poți avea încredere, atunci când ai un loc în care te simți mereu „acasă“ și protejat, atunci când ai o familie care te iubește, atunci când poți călători și cunoaște minunile lumii.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.34/31.08.2017
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Geta Bagheta

Comments

comments

Lasă un răspuns