Esti aici
Femeia.ro > GHID TV > Simona Pătruleasa a primit în viață mai mult decât a sperat

Simona Pătruleasa a primit în viață mai mult decât a sperat

simona patruleasa

Kanal D împlinește 14 ani pe piața românească de televiziune. Simona Pătruleasa, cea care prezintă Știrile Kanal D de la ora 12:00, în fiecare sâmbătă și duminică, și-a legat destinul de o echipă de profesioniști inimoși care au știut să crească și să respecte publicul. Să le urăm „La mulți ani!”

simona patruleasa

Ți-am luat un interviu exact în momentul în care intrai în echipa Kanal D. Erai optimistă! Cum a evoluat experiența ta de jurnalist la Kanal D, cum ai crescut, cum te-ai maturizat în acest timp?

Au trecut mulți ani și nu-mi vine să cred… Sunt la fel de optimistă și de fericită! Am crescut alături de o echipă minunată, cu oameni pasionați de profesia lor, integri și dedicați publicului. Știrile Kanal D au devenit un reper important pentru telespectatori și sunt mândră că fac parte din această echipă incredibilă.

De fiecare dată când merg la serviciu am emoția aceea plăcută, de parcă aș fi în prima zi de emisie. Îi regăsesc pe colegii mei mereu cu bucurie și poate că acesta este ingredientul acela secret care ne aduce succesul.

În perioada pandemiei, fiecare weekend mi s-a părut mai intens ca oricând, mai ales în perioada de lockdown, în care lumea nu avea cum să iasă din casă. Aveam posibilitatea să merg la muncă și să mă bucur de lucrul ăsta și de misiunea noastră, aceea de a informa corect și relevant pe cei care ne urmăresc din fața micilor ecrane. Cei 14 ani la Kanal D au fost pentru mine o bucurie, și bucuria acestor ani o împart cu colegii din regie, din platou, din redacție și, mai ales, cu telespectatorii. Lor le mulțumim în primul rând că sunt alături de noi și ne inspiră să fim tot mai buni în profesia noastră, cu fiecare zi.

Care au fost cele mai grele momente la știri?

Cele mai dificile pentru mine sunt cele în care trebuie să vorbesc despre cazuri sociale, despre oameni afectați de pandemie. Mă emoționează puternic știrile despre bătrâni, copii care au nevoie de ajutor. În timp ce prezint aceste situații dramatice, am puterea de a gestiona situația, de a nu plânge, dar, după jurnal, reiau cu mintea și cu sufletul informația. Mă consum pentru că empatizez. Întotdeauna am fost așa.

Dar cele mai frumoase?

Cele mai frumoase sunt momentele în care ai invitate în platoul Știrilor diverse personalități, când intervievezi un om remarcabil, care a făcut ceva notabil în viață, sau când poți să prezinți o ediție specială, cum a fost cea legată de nunta regală din Anglia.

Cum e primăvara la Kanal D?

Primăvara la Kanal D este cu multe flori și multă bucurie, pentru că sărbătorim ziua Kanal D. Anul acesta, pe 1 martie, s-au împlinit 14 ani de când Kanal D a intrat în viața românilor și 14 ani de când eu și colegii mei formăm o adevărată familie. Acest anotimp îmi dă o stare specială, de bine, de bucurie. Natura revine la viață, starea noastră este una înfloritoare și plină de speranță.

Îți plac aniversările? Ce semnificație au pentru tine?

Cel mai mult îmi place să îi sărbătoresc pe cei din jurul meu, să le fac surprize. Îmi plac aniversările, sunt un prilej să fii alături de familie, de oameni dragi, de colegi. Ne bucurăm, mai ales că în ultimul an am înțeles cât de important este să fim bucuroși și să ne bucurăm unii de alții.

Între timp a crescut și micuța ta. Te urmărește la TV? Este deja un critic atent?

Da, Sabin și Ingrid se uită amândoi în weekend la jurnal, dacă nu au vreo activitate. Ingrid chiar îmi dă feedback, îmi spune uneori că i-a plăcut cum am fost îmbrăcată sau îmi povestește ce a impresionat-o din știrile expuse în respectivul jurnal.

simona patruleasa

Ai o viață obișnuită? Ce face Simona cu timpul ei?

Eu, mulțumesc lui Dumnezeu, am mult timp liber, mai ales de când nu au mai fost evenimente, întâlniri cu prietenii. De luni până vineri sunt cu Ingrid în permanență, nu am avut niciodată bonă sau alt ajutor. M-a mai ajutat mama când nu a putut Sabin, dar noi doi ne ocupăm de Ingrid și de tot ce are ea nevoie. Timpul liber este dedicat fiicei mele, gătesc, facem teme, avem diverse activități. Foarte rar mai rămâne Sabin cu ea și mă duc să îmi rezolv și eu diverse lucruri esențiale în viața unei femei. Totul se desfășoară pe fugă, pentru că mi se pare important să fiu alături de Ingrid să nu întâmpine o problemă, să pot să o ajut. În rest, petrecem foarte mult timp împreună toți trei, ne uităm la filme, ascultăm muzică, ne cântă Ingrid la pian, mergem la tenis, ne plimbăm cât se poate.

Frumoasă, elegantă, împlinită. Așa te vedem la TV și pe rețelele sociale. Ce îți mai dorești?

Îmi doresc să treacă mai repede această perioadă a pandemiei, să se vaccineze lumea și să începem să avem mai multă încredere, să fim mai relaxați. Dar cel mai mult îmi doresc să pot să îmi țin părinții în brațe, pentru că nu am mai făcut-o de un an de zile, deși ne‑am văzut purtând măști și stând la distanță. Asta îmi lipsește cel mai mult, pentru că anii trec și este îngrozitor să nu poți să îți strângi părinții în brațe. Ne dorim atât de mult să îi protejăm! Slavă ­Domnului, până acum au fost bine, dar mi se pare trist să stăm atât de departe de ei.

Este important să ne bucurăm cu puțin sau trebuie să ne dorim mereu mai mult?

Eu întotdeauna, de când este Ingrid mică, deși este foarte diferită de mine, și este bine că este așa, am încercat să îi spun să se mulțumească cu puțin, să se raporteze la ea cum era ieri și să încerce mereu să se autodepășească. Aspirând la mai mult, poți să evoluezi, să te dezvolți. Trebuie să recunosc că eu întotdeauna m-am mulțumit cu ceea ce am avut, chiar dacă uneori mi-am dorit anumite lucruri, nu am avut senzația că nu pot trăi fară ele. Am fost fericită și cu mai puțin, iar viața și ­Dumnezeu mi-au dat mai mult decât aș fi sperat.

Cât de „liberă” ești în pandemie? Consideri că are libertatea acum alt preț?

Referitor la libertatea de mișcare, eu am privit cu relaxare ceea ce se întâmplă. Am înțeles că este spre binele nostru să facem ce trebuie, în acest context pandemic. Dacă este mai bine să evităm ieșirile, aglomerațiile pentru a ne menține sănătoși pe noi și pe cei din jur, asta trebuie să facem.

Ți-e dor de rochiile elegante și de pantofii cu toc?

Nu pot spune că le duc lipsa. Într-adevăr, de Revelion, chiar dacă l-am petrecut acasă, am purtat o ținută mai elegantă, dar fără tocuri. Eu n-am fost niciodată adepta petrecerilor, locurilor aglomerate, sunt o persoană mai retrasă. Mergeam rar la evenimente; eram prezentă doar acolo unde credeam că este nevoie de mine și este important să fiu.

Mondenitățile îți lipsesc?

Desigur, îmi este dor de normalitate, dar pot trăi fară evenimente mondene. Pentru mine, cel mai important este să petrec timp cu ­Ingrid. O petrecere mondenă însemnă o jumătate de zi de pregătire, haine, drumuri…

Ce stil de vestimentație preferi și cum îți procuri de obicei hainele și accesoriile?

Îmi place să mă îmbrac comod de când sunt mamă. Port haine practice, adidași, mergem mult pe jos când sunt cu fetița mea. Hainele le cumpăr mai mult online, de când cu pandemia am fost extrem de rar în magazine, și doar dacă era cu adevărat nevoie de ceva.

simona patruleasa

Unde vreți să călătoriți? De regulă care sunt criteriile după care alegeți locul?

De obicei mergem unde am mai fost și ne-a plăcut mult. Alegem ceea ce știm că este bine pentru toți trei. Ne place să mergem la mare și ne dorim să mergem la Monte Carlo, am fost acolo înainte să se nască Ingrid, acum 10 ani, și în Capri, locul unde ne-am căsătorit. Capri este o destinație în care aș merge în fiecare an.

Florile, mărțișoarele, darurile de primăvară au un loc în viața ta? Păstrezi anumite lucruri?

Da, mi-au plăcut dintotdeauna, de când eram copil. Și când eram învățătoare eram foarte încântată când simțeam dragostea copiilor și îmi ofereau mărțișoare. Acum îmi place să aleg eu, pentru Ingrid. Îmi place să le și confecționez.

Ești o visătoare?

Sunt o visătoare, deși unii ar spune că sunt o fire pragmatică. Am și momentele mele de visare.

În lumea ta, de acasă, cum îți construiești bucuriile și fericirea zi de zi?

Sunt un om care se mulțumește cu lucruri simple, mă bucur de un buchet de lalele sau când mergem să mâncăm o înghețată. Îmi construiesc fericirea din lucruri mici, dar pline de iubire.

Ce înseamnă celebritatea pentru tine?

„Celebritatea” vine la pachet cu munca în televiziune, dar eu nu m-am simțit niciodată celebră, ci mai degrabă cunoscută prin prisma jobului. Nu cred că este important să fii celebru prin poziția pe care o ocupi, ci e mai important să fii cunoscut datorită lucrurilor frumoase pe care le faci.

Care consideri că sunt atributele unui jurnalist care își respectă profesia?

Este primordial să fii pasionat de ceea ce faci, dar nu sunt de neglijat seriozitatea și obiectivitatea. „Per aspera ad astra” (în limba latină, Pe căi anevoioase se ajunge la stele). Timpul mi-a demonstrat că lucrurile obținute prin muncă sunt durabile și mi-au adus cea mai mare satisfacție.

Crezi că banii aduc fericirea în viață? În ce mod o întrețin sau nu, ce presupune, totuși, a fi un om bogat?

Banii nu aduc fericirea, dar o pot întreține! Glumesc, desigur! Acum, cred că depinde de fiecare, de ce înțelege prin fericire și ce îl face fericit! Cunosc foarte multe persoane cu putere financiară, dar care nu sunt neapărat fericite datorită acestui lucru. Ideal ar fi să existe un echilibru constant.

Ingrid este „averea” ta. Ce moștenește de la tine și ce a preluat de la tatăl ei? Dacă ar dori să îmbrățișeze același drum ca și tine, în televiziune, ai susține-o în această direcție sau ai sfătui-o să aleagă altă cale?

Ingrid a luat de la fiecare câte ceva; de la mine, seriozitatea și simțul artistic, iar de la Sabin, mintea ascuțită. Ea își dorește să devină arhitect, dar cu siguranță se mai schimbă opțiunile până va crește mare. Important este să fie fericită cu alegerile ei, să-i facă plăcere să meargă la serviciu și să poată evolua cu fiecare experiență care vine. Noi o vom susține indiferent de ce o să aleagă și vom încerca să-i dăm cele mai bune sfaturi.

 

Text interviu: Ivana Iancu

Foto: PR Kanal D

Comments

comments

Lasă un răspuns