Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Valentin Butnaru: Deraierile karmei m-au adus aici!

Valentin Butnaru: Deraierile karmei m-au adus aici!

Vali  Butnaru da startul show-ului  “The Wall”, cel mai tare game-show al momentului , care va putea fi urmărit pe Antena 1.“The Wall”, Marele zid, a fost creat de Le Bron James, celebrul jucător NBA, alături de Maverick Carter (SpringHill Entertainment) si Andrew Glassman. Ce e “Marele zid? ”O combinație între quiz-show, noroc și strategie, acțiunea este plasată într-un decor interactiv, unde doi coechipieri trebuie sa lucreze împreuna pentru a cuceri „The Wall”.  Este un joc cu bile, roșii și verzi  care  cad de-a lungul zidului, determinând câștiguri mari sau pierderi imense. ă

Valentin Butnaru trece  de la pupitrul de stiri al “Observatorului” matinal, de la Antena 1,  în prime-time. Valentin are studii de actorie, și este trainer la Intact Media Academy. De asemenea, este jucător profesionist de squash și deține titlul de vicecampion național, pe echipe,  în anul 2017, fiind unul dintre promoterii acestui sport, în România.

Ce ai face cu o jumătate de milion de euro, dacă te-ai trezi cu ei în cont?

Cu siguranță mi-aș cumpăra un velier, apoi aș pleca într-o excursie prelungită pe mare.

Ai fost în călătorie la ,,Marele Zid Chinezesc”?

Nu am fost, dar îmi place extrem de mult să călătoresc. Așa ca am grijă să o trec în top 3 ca experiență pe…bucket list.

Te fascinează banii, sau cunoașterea?

Cunoașterea, invariabil. Încă de mic am fost înnebunit de ideea de a ști câte puțin din toate, cred că m-a ajutat și biblioteca vastă a părinților mei. Citeam și despre Egiptul Antic, dar și despre artă. Banii vin odată cu cunoașterea. Sunt doar un mijloc către un scop.

Și…la ce mai folosește astăzi un pic de cultură generală?

Cultura generală este rezultatul unei curiozități pe care nu o poți stăpâni. Și nu cred că mai este valabilă doar în contextul zilei de astăzi, ci a fost mereu. De aceea cred că nu este doar folositoare, cât indispensabilă. Este foarte important să ai o bază.

Ți-au folosit studiile? Dar cărțile?

Am citit, poate zeci, dacă nu, sute de cărți. Aș vrea să spun că pasiunea pentru lectură mi-a fost nutrită, dar adevărul este că la început tatăl meu mă obliga să citesc. Din toate domeniile, câte un capitol din orice carte. Ulterior, obligația a devenit un soi de imbold, apoi recomandare, pentru ca în final să-mi dezvolt o nevoie insațiabilă de citit. Ca oameni, ne perfecționăm și învățăm permanent, indiferent de generație, stil, sau ritm de viață. Iar pe mine, toate cunoștințele    m-au adus, fără echivoc, în punctul în care sunt astăzi.

Cum se pregătește, în televiziune, o mare premieră?

Este foarte importantă echipa cu care lucrezi. Eu am norocul să învăț și să fi fost ,,adoptat” de cei mai buni profesioniști. Asta înseamnă o grijă constantă la detalii, o implicare 110% în toate capitolele premergătoare unei lansări și un devotament care te stimulează să dai tot ce poți. Fiecare idee contează, nu se lasă niciun detaliu la voia întâmplării și se anticipează, pe cât posibil, cel mai bun deznodământ.

Există ceva care ți-a schimbat viața cu 180 de grade?

Am avut multe momente de cumpănă în viață, dar am satisfacția să afirm că acum mă aflu în cel mai bun loc, rezultat din multe alegeri ce pe termen lung s-au dovedit a fi binevenite. Nu aș putea să spun că am avut o schimbare radicală în viață, dar cred că au fost multe deraieri de la karma mea ca să ajung unde sunt.

Ai parteneri de încredere în viață?

La capitolul acesta sunt foarte norocos. Pentru că am oameni în preajma mea, care mă animă, mă ridică și mă sfătuiesc de fiecare dată când este nevoie.

Dar la muncă?

Olivia este colega mea de aproape 5 ani. Suntem foarte buni prieteni, semănăm la multe capitole și am un noroc fantastic că am fost puși în această formulă de la bun început. Am încredere deplină în ea și asta e puțin spus!

Știi să faci echipă ca în sport?

Chiar dacă practic squash-ul, un sport individual, iubesc echipele cu care lucrez și mă simt cel mai în siguranță cu oamenii care îmi sunt alături, atât la Observator, cât și la The Wall.

Ai vrea să îl cunoști pe LeBron James, celebrul jucător NBA?

Absolut! Sunt fan declarat NBA încâ din perioada anilor `90, dar cred că l-aș provoca la un meci de squash, de îndată ce l-aș cunoaște.

Joci baschet?

Deși am jucat în liceu și nu am excelat, este un sport pe care îmi doresc să-l reiau cât de curând. Una dintre cele mai frumoase amintiri este de pe la 7-8 ani, când am câștigat un concurs de baschet, de aruncări la coș, organizat de un grup de americani în parcul de lângă mine. Tricoul pe care l-am primit atunci ca premiu a rezistat peste 20 de ani și este astăzi la loc de cinste!

Și de fapt, cine e Vali Butnaru?

Asta e o întrebare complexă, dar pe scurt pot să spun că Vali Butnaru este rezultatul tuturor alegerilor făcute până în acest moment. Ceea ce înseamnă că toate experiențele m-au format și m-au adus în punctul în care mă aflu astăzi, cel mai bun de până acum.

Ce vrea el de la viață?

Să aibă oameni în jur care să aibă răbdare cu el.

Dar de la prieteni și familie?

Să îi fie alături când are momente mai dificile, sau când este mai greu de înțeles. 

Ai bani suficienți ca să te consideri fericit?

Clișeistic vorbind, fericirea mea nu a venit niciodată de la bani. Am oameni și locuri care mă fac extrem de fericit.

Te-ai băga într-un show ca să îți forțezi norocul?

Dacă folosim principiul ,,norocului pe care ți-l construiești singur”, atunci putem să spunem că The Wall ar fi un show potrivit pentru așa ceva. Norocul nu vine niciodată către tine, trebuie să faci tu primul pas și apoi lucrurile decurg în favoarea ta.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.35/07.09.2017
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns