Tort de portocale

Poti face acest tort de portocale foarte rapid. Rezultatul este spectaculos si foarte gustos.

Ingrediente pentru tort de portocale

Trei portocale
200 de grame de unt,
200 de grame de zahar,
200 de grame de faina,
Un plic de praf de copt,
100 de grame de fulgi de migdale,
Patru oua mari

Pentru sirop
100 de grame de zahar
O canita de apa
Coaja de lamaie si putina scortisoara

Prepararea

→ Incepe prin a deschide cuptorul, ca sa se incinga bine.
→ Pregateste o tava pentru copt, din cele cu pereti detasabili. Unge tava cu putin unt si tapeteaz-o cu hartie pentru copt (este cea mai buna solutie pentru ca „fata” tortului sa fie perfecta).
→ Spala bine portocalele.
→ Rade, printr-o razatoare fina, coaja de la o portocala.
→ Pune la fiert apa si zaharul pentru sirop, si lasa-l sa clocoteasca pana ramane trei sferturi din cantitatea initiala, ca sa se lege putin. Adauga putina coaja de portocala.
→ Curata foarte bine portocala careora le-ai ras coaja, de partea alba si taie portocala in felii potrivite. Daca este bio o poti lasa cu tot cu coaja. Aseaza-le pe un platou si toarna peste ele siropul preparat deja.

→ Amesteca ouale intregi cu zaharul, pana ce acesta se topeste complet, adauga untul (moale, la temperatura camerei si amestecat putin inainte ca sa se desfaca), praful de copt si coaja rasa de portocala. Omogenizeaza bine.
→ Pune fulgii de migdale in masina de macinat cafea si cu doua-trei impulsuri transforma migdalele in pudra. Adauga migdalele macinate si faina in compozitia initiala. Reteta iese perfect si fara migdale, pe care le compensezi cu o lingura de esenta de migdale (pentru aroma care se combina foarte bine cu cea de portocala) si 50-70 de grame de faina in plus.
→ Ce ramane din portocale, dupa ce ai taiat feliile pentru „fata” tortului, taie in bucatele marute si adauga-le in compozitia finala. Amesteca usor.

→ Aranjeaza feliile de portocala pe fundul vasului pentru copt. Pune deasupra blatul. Pastreaza siropul in care au stat feliile de portocala.

→ Coace tortul, la foc potrivit, pentru 45-50 de minute. Rastoarna-l pe un platou imediat ce este gata si scoate cu grija foaia de hartie. Daca s-a lipit, umezeste-o cu un burete, si se va desprinde usor.

→ Amesteca sucul stors din a treia portocala cu siropul preparat inainte si toarna totul peste tort dar, doar dupa ce s-a racit foarte bine.

→ Serveste totul simplu, cu frisca sau cu iaurt batut cu putin zahar in care adaugi coaja de portocala. Este delicios!

Incearca si:

Tort fara coacere
Tort egiptean. O reteta fabuloasa
Tort de ciocolata cu blat alb

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult