Ce nu stiai despre bradul de Craciun

Ce nu stiai despre bradul de Craciun

Iata cateva din lucrurile pe care nu le stiai despre bradul de Craciun. Decembrie este luna bradului si perioada in care intr-un fel sau altul bradul ne aduna in jurul lui.

♦ Un brad natural are nevoie de mai mult de 15 ani sa creasca. Circa 90% din brazii naturali vanduti in perioada Craciunului au in medie 15 ani de viata.

♦ In ultimii ani vanzarea de brazi artificiali a depasit vanzarile de brazi naturali, acestia din urma fiind din ce in ce mai putin comercializati in perioada Sarbatorilor de Craciun.

♦ Cel mai vandut brad de Craciun este molidul din Norvegia.

♦ Primul brad de Craciun a fost decorat la Riga, in 1510. A fost impodobit cu lumanari de ceara si se afla intr-o gradina. Nu a fost taiat si nici adus in casa.

♦ Peste 200.000 de locuri de munca sezoniere sunt efectul bradului de Craciun, numai in Europa.

♦ In America exista mai mult de 4000 de programe de reciclare a brazilor. Aici se merge din ce in ce mai mult pe ideea brazilor in ghiveci, care sunt inchiriati in perioada de Craciun pentru 10-14 zile. Ulterior sunt replantati.

♦ Primul brad artificial a fost fabricat in Germania. Bradul a fost facut din pene de gasca si a fost vopsit in culoarea verde pentru a-i da efectul de brad de Craciun. Actualii brazi artificiali sunt realizat din material plastic.

♦ A atarna bradul cu fundul in sus nu este doar o toana moderna, primii crestini agatau la usa un brad de tulpina. Forma triunghiulara era considerata un simbol al Sfintei Treimi.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Adrian Serban | 05 aprilie 2021
De Adrian Serban | 05 aprilie 2021

Servirea meselor acasă, în familie, este unul dintre momentele cele mai plăcute ale zilei, însă de multe ori timpul limitat și lipsa de inspirație pot fi adevărate provocări. Nu trebuie să fii bucătar profesionist ca să gătești mâncăruri pline de savoare, însă sunt câteva aspecte de care e bine să ții cont pentru rezultate excepționale. […]

Citeste mai mult