Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Academia Banilor: Femei model pentru femei

Academia Banilor: Femei model pentru femei

Ziua Internațională a Femeilor de Afaceri va fi sărbătorită pe data de 20 septembrie. Mi s-a părut un moment excelent pentru a le invita pe membrele boardului BWFR (Business Women Forum România) să ne spună cine sunt femeile de afaceri care le-au servit ca model. 

Osnat Peled, fondator BWFR         

Modelul meu este o doamnă cu numele de Limor Shemi, care mi-a oferit prima oportunitate de a conduce; aveam 18 ani și începusem să lucrez într-un magazin de cărți. Acesta era jobul visurilor mele, iar ea era managerul magazinului, o femeie de 40 de ani, cu ani de experiență în domeniul retailului.

Limor nu era un manager convențional. Chiar deloc! Filosofia sa era de a găsi angajați demni de încredere, pentru a crea un sentiment unic în magazinul de cărți, similar cu o „mică familie”, iar prin aceasta să ne creeze tuturor o mare obligație – aceea ca magazinul să aibă succes. Deși eram foarte tânără, Limor mi-a oferit o asemenea încredere, încât după câteva luni am fost promovată pe poziția de manager junior. Într-o bună zi, m-a anunțat că plănuiește să călătorească în India, iar eu urma să conduc magazinul în locul ei pentru o lună! Am fost șocată și recunoscătoare pentru încrederea pe care mi-o oferea, însă și un pic îngrijorată. Acea lună mi-a dovedit că pot conduce și că, de fapt, îmi place chiar foarte mult! În acea lună am gestionat probleme de resurse umane, de plată a furnizorilor, urgențe de livrare și multe alte situații pe care nici măcar nu le întâlnisem înainte, pe vremea când Limor era prin preajmă. Când s-a întors, i-am arătat cu mândrie că totul era OK și chiar mai mult de-atât! După câțiva ani, Limor mi-a spus că își putuse permite să plece deoarece avusese încredere în mine. 

Limor este modelul meu, mi-o voi aminti mereu pentru că a crezut în mine și pentru că a avut încredere în abilitățile mele, mergând până în punctul în care și-a asumat riscul de a-mi permite să mă descurc singură.

 

Mirela Iovu, vicepreședinte CEC Bank

Modelul meu de femeie de afaceri de succes este doamna Camelia Șucu, cofondatoarea Mobexpert, o antreprenoare self-made, de anduranță, versatilă, care a debutat în afaceri la începutul anilor ’90, când cuvântul antreprenoriat era un neologism în vocabularul postdecembrist.

 

 

Cora Florea, Supply Chain Manager McDonalds

O admir în mod sincer pe Michelle Obama pentru evoluția ei, pentru inteligența ei și, cel mai mult, pentru simplitatea și onestitatea ei. Este mult mai dificil pentru o femeie de culoare să reușească într-o lume rasistă, dar cu siguranță ea știe cine este!

 

  

Alina Mitrică, Online&Corporate Manager la Meli Melo

Când vine vorba despre modele de femei de afaceri, am unul foarte bun chiar în familia mea: Niculina Popescu, mătușa mea, care s-a mutat acum 30 de ani în Franța când soțul ei și-a găsit un loc de muncă acolo. În acel moment, ea nu vorbea deloc limba franceză, însă a învățat-o repede și a reușit să termine facultatea de psihologie la Paris. În timpul acelor ani, a avut și doi copii. După un an de lucru într-o companie, ea a avut curajul de a-și deschide propria afacere în domeniul resurselor umane. Aceasta a avut un succes foarte mare și încă funcționează.

Concluzia este următoarea: cu perseverență și curaj, o femeie poate reuși să fie femeie de afaceri, o mamă bună și soție în același timp. 

  

Larisa Budacă, General Manager Golden Tulip Hotel Victoria

Am crescut sub influența Nadiei Comăneci, prima gimnastă care a obținut vreodată o notă de 10 în cadrul unui eveniment olimpic de gimnastică. Ca sportiv, ea a câștigat o mulțime de medalii, inclusiv cinci medalii olimpice de aur, muncind din greu și fiind hotărâtă să reușească. Mai târziu, în calitate de adult, ea este o femeie de afaceri de succes, dedicându-și cea mai mare parte a vieții sale sprijinirii diferitelor cauze, dezvoltând fundații și evenimente de caritate pentru a ajuta copiii nevoiași de pe tot globul. A câștigat diferite distincții onorifice și este Ambasador al Sportului Românesc, fondator al Academiei de Gimnastică Bart Conner din SUA, fiind prima sportivă invitată vreodată să vorbească la Națiunile Unite, pentru a lansa „Anul 2000, Anul Internațional al Voluntariatului“. M-a inspirat să muncesc din greu și să dau totul, și chiar mai mult, în fiecare moment, pentru atingerea scopurilor mele, deoarece nu este suficient doar să visăm la ele.

Nadia este cu siguranță eroul meu de viață!

 

  

Roxana Crăciun, Executive Manager – Verita International School

Modelul meu este Arianna Huffington. Ea a fondat compania media Huffington Post, înainte de a lansa site-ul wellness Thrive Global și este în prezent membru al consiliului de administrație al aplicației Uber. Antreprenor, mamă, autor și speaker, ea este sursa mea de inspirație datorită următoarelor lucruri: construirea fundației este cel mai important lucru, întrucât este mai ușor „să faci mult mai mult și să o faci fără un sentiment constant de presiune“; capacitatea de a acorda prioritate propriei sănătăți și stări de bine, acordându-și timpul necesar pentru a se reîncărca, a reflecta și a transfera această mentalitate de conștientizare a propriei sănătăți și angajaților săi, în diferite moduri: dispozitive pentru odihnă, masaje săptămânale, clase pentru exerciții și mese sănătoase.

O admir pentru determinarea de a învăța în mod constant pentru ea însăși, pentru a avea grijă de ceilalți, pentru acest simț al echilibrului.    

  

Roxana Gabor-Iliescu, Communication &PR Expert through Emotional Intelligence-Călătoria Spre Tine

Pentru mine, o femeie de afaceri perfectă este cea care aplică instrumentele ei feminine (intuiție, bunătate, corectitudine, îngrijire, frumusețe etc.) în așa-numita lume a bărbaților… Asta este ceea ce face Cristina Bâtlan de atât de mult timp, și chiar și mai mult în ultimii ani, investind timp, bani și entuziasm pentru educarea oamenilor ca ea în direcția unei vieți sănătoase, a gătitului sănătos, a unei gândiri sănătoase. De aceea o iubesc și o admir până la cer și înapoi!

  

 

 

Căutați  inspirație? Luați parte la evenimentul BWFR din 20.9.2018 „Ziua Internațională a  Femeilor de Afaceri“, susținut de  FEMEIA. www.bwfr.org       

Material preluat din numărul de septembrie 2018 al Revistei Femeia, de azi la toate punctele de difuzare a presei.

Citește și:

Comments

comments

Lasă un răspuns