Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Andreea Dinu: Femeia amprentează totul în jurul său!

Andreea Dinu: Femeia amprentează totul în jurul său!

Când te-ai decis să o iei pe calea ta ca mic întreprinzător, orice mână întinsă este mană cerească. De aceea ne-am gândit că poveștile membrelor BWFR (Business Women Forum Romania) ți-ar putea fi de folos, așa că urmărește site-ul nostru…

Cine ești tu, Andreea Dinu?

Inginer constructor la bază, nu am dorit să profesez niciodată această meserie pentru că am știut tot timpul că menirea, scopul vieții mele este altul: să fac femeile fericite!

După terminarea primei facultăți am continuat să muncesc începând ca secretară la o firma de import-export și terminând, după 7 ani, ca vicepreședinte al unei companii cu capital străin. A urmat plecarea în Italia, unde am avut marele noroc să studiez, în sfârșit, ceea ce îmi place: designul.

Întoarsă în țară și proaspăt divorțată, a trebuit să mă reinventez, să o pornesc de la zero. Nu era chiar de la zero, aveam o parte din gena bunicului meu matern, croitor de mare faimă, care nu îmi dădea pace. Și așa am început să studiez din nou această meserie.

Cum s-a născut brandul Amprenta by Andreea Dinu?

La un ceai! Începusem deja să îmi fac propriile haine și la o discuție ca între prietene a ieșit ceea ce sunt și eu de fapt: o femeie ce amprentează! Apoi totul a venit de la sine, tiparele, croitoresele, atelierele cu care colaborez, materiile prime pe care le aduc singură din Italia și din diverse colțuri ale lumii, clientele care se aduc una pe cealaltă. Nu e plăcere mai mare decât să văd cum se schimbă femeia din fața mea! Și se schimbă cu propriile ei atuuri! Și atunci schimbarea de la exterior la interior o aduce și pe cea de la interior către exterior. E drept că am lucrat mult cu mine ca să pot explica, prin exemplul propriu, multe trucuri.

Care este cea mai mare satisfacție a ta?

Simplu: să văd femeia fericită, mulțumită! Ceea ce îmi place cel mai mult este să încep cu auditul dulapului clientei apoi să închei cu ceea ce are ea nevoie, de fapt. Este spectaculos ceea ce se întămplă! Femeile folosesc cam 10 % din garderobă, iar restul stagnează în dulap, cu amintiri, plăcute sau neplăcute, cu frustrări sau nu. Apoi, încet, împreună, eliminăm tot ce este uzat moral.

Cum a fost întâlnirea cu Business Women Forum of Romania?

Întâlnirea cu BWFR a debutat în toamna trecută, iar cu Osnat Peled, sufletul și locomotiva acestei mari familii de femei minunate, pot spune că a fost ceva special la prima vedere. Cunosc superfemei: Alexandra Popescu, CEO-Oxette Romania, Roxana Crăciun, Daniela Mandu, Gabriela Blaga sunt numai câteva dintre cele ce fac parte din această mare asociație. Am participat, cu mare drag, la MADE IN WOMANIA, ediția de Crăciun, iar cireașa de pe tort pot să spun că a fost GALA BWFR. Este un mare challenge pentru un designer să își prezinte outfitul pe femei, nu pe manechine profesioniste. Și pot spune că am avut noroc să am cele mai frumoase femei: Osnat Peled, Alexandra Popescu si Gabriela Blaga.

Sunt mândră că pot amprenta femei ce amprentează apoi totul în jurul lor.

Citește și:

Text: Cătălina Oprea

Foto: arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns