Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Beatrice Popovici-Vîlcu: Succesul încununează munca

Beatrice Popovici-Vîlcu: Succesul încununează munca

Ambiția și dăruirea sunt cele două ingrediente ale succesului. Așa crede Beatrice Popovici-Vîlcu, general manager Romger Medical, cea care a pus umărul la un proiect ce aduce soare în sufletul multor femei încercate de viață.

Beatrice termina facultatea în urmă cu 19 ani și își începea cariera ca secretară în cadrul unei companii farmaceutice. De atunci a început urcușul spre un vârf pe care nu-l bănuia, dar pe care și-l dorea. Organizată, ambițioasă și cu multă tenacitate, și-a arătat valoarea. „Șeful meu de atunci mi-a permis să avansez în companie. În doi ani, am ajuns în poziția de director de vânzări, după care am îndrăznit și am avut propria companie, de import și distribuție a produselor pentru chirurgia plastică, reparatorie și estetică.” Pas cu pas, afacerea a devenit profitabilă, iar astăzi compania pe care o conduce este unicul distribuitor de proteze mamare din țară, fapt ce a inspirat-o să dea o mână de ajutor femeilor care au supraviețuit cancerului mamar, dar au rămas mutilate după operațiile de mastectomie. A fost inițiatoarea site-ului estioinvingatoare.ro, un instrument util pentru orice femeie care trece printr-o astfel de dramă și care completează informațional Programul Național gratuit de reconstrucție mamară.

Mulți și-ar dori să fie într-o astfel de poziție. Este dificil?

Indiferent de domeniul de activitate sau de mărimea businessului, succesul se traduce în munca depusă susținut! Nopți nedormite, dorința de a rezolva toate problemele, de a mulțumi fiecare pacientă și medic, toate, corelate cu un proces de educare continuu, te direcționează spre succes. Nu este ușor să gestionezi o afacere, să o faci profitabilă și ușor de administrat. Dar, cu multă ambiție, dăruire, poți să le faci pe toate.

Firma pe care o conduceți este unicul distribuitor de proteze mamare din țară?

Competiție avem, însă ne diferențiază produsul pe care am ales să-l vindem: este lider de piață la nivel internațional, iar existența lui pe piață de peste 40 de ani spune multe despre calitatea și siguranța pe care le oferă. Aflat la maturitate, acest brand poate să educe, să învețe lumea cât de importantă este informația, înainte de orice procedură chirurgicală, lucru pe care niciun alt brand nu poate să-l facă acum.

Cum a apărut ideea site-ului „estioinvingatoare.ro“?

De-a lungul timpului, au fost multe discuții cu doctorii din chirurgia plastică și reconstructivă pentru dezvoltarea unui program național de reconstrucție mamară destinat femeilor care au suferit o mastectomie. Este o procedură chirurgicală la care se ajunge atunci când nu se mai poate salva nimic din sân. Prin reconstrucție, li se redau femeilor traumatizate aspectul feminin, încrederea în sine, reintegrarea în familie și societate. După o lungă așteptare, cu ajutorul domnilor profesori Ioan Lascăr, Tiberiu Bratu și Alexandru Blidaru, s-au pus bazele acestui program național de reconstrucție mamară. Am întâlnit foarte multe paciente care își doreau să facă această reconstrucție, dar care nu puteau susține financiar procedura. Acum, ele pot beneficia gratuit de această operație. Din păcate, sunt foarte puține cele care nu știu de existența acestui program. De aici a venit ideea de a construi site-ul www.estioinvingatoare.ro, unde se găsesc mute informații.

Ați întâlnit oameni care v-au inspirat?

O, da! Am întâlnit oameni frumoși sufletește care m-au inspirat, pe care îi respect și îi iubesc deopotrivă. Chirurgii cu specialitatea plastică și estetică nu sunt doar medici. Au și o latură de artiști, creează, înfrumusețează. Dar, ca orice artist ușor boem, câteodată își dau seama că vor altceva decât ce au comandat sau că vor altă formă de proteză, că vor să aibă produsele în câteva minute pentru că au schimbat planul din mers. Iar noi, în birou, pentru asta trăim, să le asigurăm lor tot sprijinul tehnic de care au nevoie. Dar tot ce se întâmplă e minunat, face parte din rutina zilnică. N-aș putea trăi fără asta, fără acest stres zilnic, mai plăcut sau mai neplăcut, fără colegii mei de birou!

Sunteți o feministă?

Cu siguranță. Mă preocupă tot ce este legat de femei, de drepturile lor, de sănătate, frumos, familie.

Ce vă aduce satisfacții?

Pacientele mulțumite, doctorii care au rezultate frumoase cu produsele pe care eu le ofer. În general, orice problemă rezolvată îmi aduce satisfacție, fie ea mică sau mare.

Vă doriți ceva în mod deosebit?

Îmi doresc să întâlnesc cât mai multe femei din România care au beneficiat de acest program de reconstrucție! Pe plan personal, să îmi văd nepoții.

Ce este important pentru a avea succes?

O familie puternică, un soț tandru și copii cuminți. Sunt pilonii care stau la baza succesului.

Ce vă place să faceți în timpul liber?

Să călătoresc. Îmi place să merg la Londra sau la New York și să văd piese de teatru sau musicaluri! De-a lungul timpului, am văzut piese minunate de teatru cu actori ca Denzel Washington, Bradley Cooper, Nicole Kidman, Bruce Willis, Chris O’Dowd, James Franco.
Ultima piesă vizionată a fost în noiembrie, la New York, „China Doll”, cu renumitul Al Pacino. Nu am cuvinte! Îmi place să descopăr locuri frumoase, să le bat la pas. Cu noua configurație a familiei, încerc acum să mă orga­nizez să identific locații în care fetele, Ilinca și Anastasia, care în curând vor face doi ani, să ne însoțească.

Citește și:

Loredana Preda: Viitorul nu se naște singur

Laura Dragomir: Lecția de comunicare

Ana Aslan: O viață de luptă, decepții și triumf

Articol preluat din ediția de ianuarie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Foto: arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns