Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Ce fac oamenii de succes dimineata

Ce fac oamenii de succes dimineata

Scoala-te si straluceste! Dar aplica in programul tau matinal cele 5 super activitati ale oamenilor de succes. Se spune ca succesul nu vine la oricine ci doar la cei care se pretatesc pentru asta. De exemplu Margaret Thatcher se trezea in fiecare dimineata la ora 5.00, Frank Lloyd Wright, cel care a infiintat celebra companie de asigurari, la 4.00, iar Robert Iger, CEO al Disney, se trezeste zilnic la 4.30.

O suma de studii a probat faptul ca persoanele matinale sunt mult mai creative si mai productive. Ce pot face oamenii cu noaptea in cap? Se pregatesc pentru o noua zi de succes. Iata ce fac oamenii de succes dimineata.

Sport. Majoritatea celor care obisnuiesc sa faca sport in fiecare zi, fac asta dimineata, inainte de a pleca la birou. Fie ca este vorba despre o sesiune yoga sau de exercitii la sala, sportul de dimineata contribuie la cresterea energiei si iti dau, din start, sentimentul unei zile reusite. daca nu reusesti dimineata, incearca solutia fitness la serviciu.

Oamenii de succes fac cea ce este mai greu, dimineata

Agenda zilnica. Organizarea zilei iti creste potentialul organizatoric daca, atunci cand te trezesti, pui la cale un plan pentru ziua respectiva. Dimineata este momentul prielnic pentru asta si, adesea, singura ocazie de liniste din toata ziua, pentru o persoana cu o viata activa. Iar cand va faceti programul pentru ziua respectiva, nu uitati sa va inserati si momente de pauza, de minimum 10 minute, intre doua sedinte sau intalniri solicitante, dar si un ragaz pentru o gustare sanatoasa.

Mic-dejunul sanatos. Cu totii stim ca sa iesi pe usa dimineata doar cu stomacul gol sau, cel mult cu o cafea bauta in fuga, nu este deloc sanatos. Mai mult, obicei scade foarte mult si productivitatea la birou. Niciuna dintre persoanele de succes enumerate mai sus nu pleaca din casa fara sa fi luat un mic-dejun sanatos (Alege la micul dejun unul din cele sapte alimente ideale la masa de dimineata).

Reflectie. In ultimul timp, se vorbeste tot mai mult despre sanatatea fizica, ce porneste din interior. Astfel, dinineata este timpul propice pentru reflectie, in care sa petreci putin timp cu tine insuti gandind in perspectiva. Iti va fi mai usor sa te organizezi in ziua respectiva, plus ca vei fi mai impacat cu tine.

Fa ce este mai greu la inceputul zilei. Daca stii ca la birou ai ceva de facut ceva greu sau care nu iti face placere, ideal ar fi sa incepi exact cu acest lucru decat sa stai toata ziua sa iti plangi de mila sau sa nu poti sa iti iei gandul de la aceasta sarcina neplacuta.

 

Comments

comments

One thought on “Ce fac oamenii de succes dimineata

Lasă un răspuns