Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Viața privită printre farduri a Stelei Toderașcu

Viața privită printre farduri a Stelei Toderașcu

Sunt deja 12 ani de când viața Stelei Toderașcu s-a împletit cu lumea culorilor și carității. Visuri, proiecte sociale, campanii și evenimente, toate au fost precum o declarație de dragoste față de femei.

Parfumuri, farduri, creme și accesorii. Sunt visul oricărei femei. Suntem fascinate de ele și, oricâte am avea, nu rezistăm tentației, niciodată nu sunt suficiente. Ne colorează viața, ne bucură sufletul și ne fac să ne simțim mai feminine. Cine nu și-ar dori să lucreze într-o companie de cosmetice? Munca devine o joacă. A

sta este ce vedem din afară, dar în spatele fiecărui produs stau ore de muncă, de creație, de energie și provocări. Stela a visat din vremea studenției să lucreze într-o companie de cosmetice, iar șansa i-a surâs. După ce a terminat studiile economice, când era la Chișinău, a aplicat pentru un job în cadrul Avon din Republica Moldova, fascinată de frumusețe și de brandul cu fundiță roz.

Era ceva mai mult decât machiaj și îngrijire. Era vorba de încrede, susținere, curaj și caritate. Valori pe care și ea le împărtășea. De atunci a urcat, pas cu pas, pe drumul frumuseții și a ajuns director de marketing Avon România și Moldova. Cum e viața dincolo de aparențe și ce înseamnă frumusețea pentru o femeie aflată în vârful „piramidei cosmetice ne povestește Stela.

Erai pasionată de farduri sau te-ai împrietenit cu ele ulterior?

Încă din facultate îmi doream să lucrez într-o companie de cosmetice. Prima dată m-am fardat când eram în clasa a noua, însă de mică am fost curioasă să aflu secretele acestei lumi. Mă fascina. 

Ce rol joacă frumusețea în viața unei femei?

Când o femeie se simte frumoasă, are mai multă încredere în ea și poate realiza cu ușurință ce și-a propus, devine mai ambițioasă și poate schimba NU în DA.

Cum s-a schimbat viața ta după ce ai ajuns director de marketing?

Această funcție înseamnă coordonarea unei echipe mult mai mari și presupune mai mult timp pentru a reuși să comunici cu toți. Îmi place să vorbesc cu oamenii pe care-i conduc, să știu cum gândesc, să găsim împreună soluții. Din discuții se nasc idei. Timpul este o provocare pentru mine. Merg în mai multe delegații și particip la mai multe întâlniri regionale, dar am și mai multe satisfacții. Chiar dacă uneori e obositor, pot spune că am o muncă frumoasă, care mă încarcă de energie.

Ești din Chișinău, dar stai de mulți ani în România, sunt deosebiri între femeile de acolo și cele de aici?

În 2004, împreună cu soțul și fiul nostru, ne-am mutat în România. Am plecat de opt ani din Moldova, însă în continuare cred că femeile din Moldova se aranjează mai mult decât cele din România. Seara, când pleacă de la birou, o femeie din Moldova neapărat își împrospătează machiajul, chiar dacă merge direct acasă. Ele țin foarte mult la felul cum arată.

Ce este pentru tine pe primul plan: cariera sau familia?

Cu siguranță este familia și va fi întotdeauna pe primul plan. Ea este punctul de echilibru, locul din care îmi trag energia, însă se întâmplă ca balanța să încline către job uneori, dar nu fac asta des. Se întâmplă doar în cazul în care chiar ceva nu suportă amânare. Atunci, aduc laptopul cu mine acasă seara sau peste weekend și lucrez. În rest, dedic timpul liber familiei și mie.

Ai o viață pe tocuri? Care este de fapt stilul tău?

Dress-code-ul nu este neapărat business la birou și mai profit de casual Fridays ca să pot veni îmbrăcată și casual-sport. În restul zilelor, într-adevăr sunt pe tocuri, dar nu este neapărat o provocare pentru mine. Mă simt bine și în ținutele lejere, și în cele business, atât timp cât sunt haine care mă reprezintă.

Care a fost lecția vieții pe care ai învățat-o?

Dacă îți dorești cu adevărat ceva, trebuie să ai încredere că se va întâmpla. Funcționează, și nu doar în cazul meu. Există multe exemple pe care le putem vedea în jurul nostru dacă avem răgazul să observăm. Viața ne oferă și daruri, dacă știm ce vrem.

Ce contează mai mult în marketing: organizarea sau spontaneitatea și creativitatea?

Am avut ocazia de-a lungul celor 12 de activitate în Avon să recrutez mai mulți oameni și pentru mine a primat întotdeauna atitudinea candidatului. Cu siguranță, contează specializarea, dar toate se pot învăța, comportamentul însă se schimbă mai greu sau deloc.  Cred că, atât în marketing, cât și în alte domenii, este important să fii organizat, spontan și creativ, însă cel mai important este să colaborezi cu echipa și cu partenerii externi ca lucrurile să meargă bine.

Care este antidotul tău pentru tristețe?

Muzica. Am studiat timp de nouă ani pianul și apoi am cântat într-o formație. Chiar dacă am urmat o facultate cu profil economic, muzica este în continuare marea mea pasiune și pot spune că e și antidotul meu pentru tristețe. Mă face să descopăr bucuria vieții și îmi aduce o stare de bine. Muzica înalță sufletul și îl umple cu bucurie.

Cum îți încarci bateriile?

Gătind. Mă relaxează foarte mult gătitul și îmi place să fac în special dulciuri. Este unul dintre hobby-urile mele, dar și modul în care, printre multe altele, îmi răsfăț familia și echipa. Zâmbetele de plăcere și cuvintele de apreciere mă fac foarte fericită și mă încurajează repet experiența. Gătesc de plăcere și cred că asta se simte și în gustul mâncării.

Care este fardul tău preferat?

Trebuie să mărturisesc: sunt îndrăgostită iremediabil de Mascara SuperShock. O folosesc de când s-a lansat și de opt ani nu m-am despărțit de ea. Este fardul ideal pentru ochi. Într-o clipă, genele prind aripi și ochii capătă șarm.

Care este anotimpul tău de suflet?

Primăvara. Este și anotimpul în care m-am născut, dar și cel în care apare soarele, iar odată cu el – voia bună. Ador momentul în care copacii sunt înfloriți, apoi apar primele cireșe, căpșune și alte fructe care îmi dau energie. Oamenii sunt mai veseli, am mai multă energie.

Citește și:

Christine Schillings: Mergi mereu înainte, îndrăznește!

Diana Țugui: Viața e o scară către desăvârșire

Oana Marinescu: Important e să-ți cauți sensul

Articol preluat din ediția de octombrie 2016 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns