Bunătăți pentru Paște: Ruladă de carne cu fistic și prune

Bunătăți pentru Paște: Ruladă de carne cu fistic și prune

Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!

Ingrediente:

  • 750 g carne tocată amestec
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 75 g firimituri de pâine (nu uscate)
  • 2 ouă
  • 10-15 prune uscate
  • 20 mieji de fistic
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare:

Taie în jumătăți miejii și cât mai fin ceapa și usturoiul. Călește-le împreună în uleiul de măsline încins. Lasă-le deoparte să se răcorească.

Pune carnea într-un castron, încorporează un ou, amestecul de ceapă, usturoi și fistic, firimiturile de pâine, sare, piper negru proaspăt măcinat și cimbru după gust. Adaugă la final prunele tăiate (dacă-ți place gustul afumat, folosește prune afumate).

Omogenizează și pune în tava mică de cozonac, unsă cu ulei. Bate oul rămas și unge rulada. Dă la cuptor, la 180 de grade, până capătă o culoare rumenă (30-40 minute).

Las-o să se răcorească și servește-o cu felii de lămâie, măsline negre, frunze de salată.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult